Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ομαλά διεξάγονται οι εκλογές σε ολόκληρη τη χώρα

Ομαλά, χωρίς προβλήματα και με αρκετές μόνο απουσίες μελών εφορευτικών επιτροπών, άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες και συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα, ενώ στα εκλογικά τμήματα προσέρχονται σχεδόν 10 εκατ. ψηφοφόροι για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης. Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 19:00, οπότε θα κλείσουν οι κάλπες. Στη συνέχεια θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Συγκεκριμένα, στα 19.449 εκλογικά τμήματα που λειτουργούν ανά την Ελλάδα καλούνται να προσέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 9.808.760 πολίτες. Σύμφωνα με την Singular Logic περίπου στις 21.30 θα μπορεί να γίνει η πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Προβλήματα εκεί που ψήφισε ο Καραμανλής
Σε εκλογικό τμήμα του 1ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης προσήλθε λίγο πριν τις 8 το πρωί και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Στην είσοδο του σχολείου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, υποψήφιοι βουλευτές και κομματικά στελέχη. Αντάλλαξε χειραψίες μαζί τους και προχώρησε προς το εκλογικό τμήμα.
Και αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκανε δηλώσεις. Η εκλογική διαδικασία πάντως ξεκίνησε με προβλήματα στο εκλογικό κέντρο που ψήφισε ο κύριος Καραμανλής, καθώς στα τμήματα 304 με 310 λείπουν όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Δυσκολίες στη νότια Ελλάδα λόγω κακοκαιρίας

Δυσκολίες υπήρξαν σε περιοχές της νότιας Ελλάδας λόγω της κακοκαιρίας. Στην ορεινή Ναυπακτία. Λόγω της χιονόπτωσης δεν είχαν ανοίξει μέχρι τις 8 πέντε εκλογικά τμήματα, διότι ήταν αδύνατη η πρόσβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι περιμένουν να ανοίξει ο δρόμος από το εκχιονιστικό μηχάνημα, το οποίο ήδη επιχειρεί.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα βρίσκονται σε ορεινές κοινότητες, οι οποίες έχουν μικρό αριθμό ψηφοφόρων και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την διαδικασία της ψηφοφορίας, όταν ανοίξουν οι κάλπες.
Στο μεταξύ, στην Αχαΐα με μικρή καθυστέρηση άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στις κοινότητες Βιλιβίνης και Βάλτας, που βρίσκονται στη περιοχή του δήμου Καλαβρύτων.
Στην Αγία Ρουμέλη, η δικαστική αντιπρόσωπος έφτασε με Super Puma.
Οι τελευταίες ελπίδες Σαμαρά
"Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, από την Πύλο όπου ψήφισε νωρίς το πρωί.
"Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και το μελλον των παιδιών μας. Σήμερα αποφασίζουμε, αν θα πάμε μπροστά με ασφάλεια ή αν θα πάμε σε περιπέτειες. Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένας πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός οι οποίοι είναι ακόμα αναποφάσιστοι. Εκείνοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω, ότι κανένας δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Θα νικήσουμε", δήλωσε ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου στην Πύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.