Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Νέα βιβλία χρειάζονται οι βιβλιοθήκες του Θερμαϊκού

Την ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων για το έτος 2014, έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού, κάνοντας απολογισμό των τριών βιβλιοθηκών του δήμου που λειτουργούν στη Νέα Μηχανιώνα, την Επανομή και την Περαία.

Όπως προκύπτει από το σχετικό απολογισμό, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.266 εγγεγραμμένα μέλη στην κεντρική βιβλιοθήκη της Ν.Μηχανιώνας, 471 μέλη στην περιφερειακή βιβλιοθήκη της Περαίας και 220 εγγεγραμμένα μέλη στην περιφερειακή βιβλιοθήκη της Επανομής.
Στα ράφια των τριών βιβλιοθηκών, υπάρχουν: 4.007 βιβλία στη συλλογή της βιβλιοθήκης της Ν.Μηχανιώνας, 2.820 βιβλία στη βιβλιοθήκη της Περαίας και 1.512 στη βιβλιοθήκη της Επανομής.
Στη διάρκεια του 2014, υπήρξαν 1.507 επισκέψεις στη βιβλιοθήκη της Ν.Μηχανιώνας, 1.778 επισκέψεις αναγνωστών στη βιβλιοθήκη της Περαίας και 1.131 επισκέψεις στη βιβλιοθήκη της Περαίας.
Ακόμη, έγιναν 2.866 δανεισμοί βιβλίων από τη βιβλιοθήκη της Ν.Μηχανιώνας, 1.547 δανεισμοί από τη βιβλιοθήκη της Περαίας και 1.675 δανεισμοί βιβλίων από τη βιβλιοθήκη της Επανομής.
Επίσης υπήρξαν 50 δωρεές βιβλίων από ιδιώτες στη Ν.Μηχανιώνα, 64 στην Περαία και 27 στην Επανομή.
Αναφορικά με τις άλλες δραστηριότητες των δημοτικών βιβλιοθηκών του δήμου Θερμαϊκού:
-Έγιναν 31 δράσεις φιλαναγνωσίας και δημιουργικότητας για παιδιά νηπιαγωγείου και Δημοτικού, 12 εκπαιδευτικές επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων, ενώ το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε συμμετοχή για 2η συνεχή χρονιά στο Πρόγραμμα Future Library και οργάνωση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Φιλαναγνωσίας 2014.
-Το φθινόπωρο, άρχισε η συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση για ψηφιακές ζωντανές αναμεταδόσεις διεπιστημονικών συζητήσεων και άλλων εκδηλώσεων μέσω του blog thermaikosculture.wordpress.com

-Τέλος,  έγιναν δέκα συναντήσεις των Λεσχών Ανάγνωσης σε Περαία και Νέα Μηχανιώνα, τον Φεβρουάριο 2014 επαναλειτούργησε η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Επανομής και αγοράστηκαν 150 νέα βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.