Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ο εκφοβισμός δεν περνάει - Τα πρόβατα βγήκαν από το μαντρί

Η επιχείρηση κατατρομοκράτησης των πολιτών και άρα πειθαναγκασμού τους να παραμείνουν στο «μαντρί» του συστήματος, βρίσκεται και πάλι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Και η τακτική εκφοβισμού, αναμένεται ότι θα ενταθεί τις επόμενες λίγες ημέρες που απομένουν πριν τις κάλπες, πολύ περισσότερο που το κατεστημένο διαβλέπει ξεκάθαρα πλέον τη συντριβή των εκλεκτών του Σαμαρά και Βενιζέλου και την προοπτική μιας προοδευτικής διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ψυχολογικής πίεσης στους ψηφοφόρους, είδαμε το τελευταίο 24ωρο να διοχετεύονται στα ΜΜΕ ειδήσεις περί «αυξημένων αναλήψεων από τα γκισέ των τραπεζών» και για «προσφυγή στο μηχανισμό ρευστότητας των συστημικών ελληνικών τραπεζών», γαρνιρισμένες με την αρνητική αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο  Fitch που προβλέπει … «παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα». Όλα δε μαζί, συνοδευόμενα από την επανάληψη της αστήρικτης εκδοχής περί Grexit.

Το σίγουρο είναι ότι αυτή την εβδομάδα που απομένει μέχρι να φτάσουν οι ψηφοφόροι στο παραβάν του εκλογικού τους τμήματος, τα σενάρια εκφοβισμού θα πολλαπλασιαστούν, καθώς η συγκυβέρνηση παίζει πλέον το τελευταίο της χαρτί. Μάταια όμως. Οι Έλληνες πολίτες που έφτασαν στο τελευταίο σκαλοπάτι της ανέχειας και της εξαθλίωσης, με την πολιτική της τρόϊκας και των μνημονίων που επέβαλε το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, «δεν μασάνε», δεν εκφοβίζονται, δεν τρομοκρατούνται, δεν πτοούνται. Κι αυτό θα φανεί περίτρανα το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.