Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

«Ο ΕΝΑΣ στηρίζει άλλον ΕΝΑΝ»!

Σε εξέλιξη, βρίσκεται η υπαίθρια κοινωνική/ψυχαγωγική εκδήλωση του ΔΗΠΠΑΚΥΘ για τη συγκέντρωση γάλακτος -σε μορφή κονσέρβας- και τροφίμων, που θα διατεθούν για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θερμαϊκού.

Η συγκεκριμένη δράση η οποία έχει τίτλο «ο ΕΝΑΣ στηρίζει τον άλλον ΕΝΑΝ!» και  πραγματοποιείται με τη συνεργασία των σχολείων (Δημοτικών και Γυμνασίων) της Ν. Μηχανιώνας, Κερασιάς και Αγγελοχωρίου. Το πρόγραμμα προβλέπει τη χρησιμοποίηση  των κονσερβών  από τα παιδιά με παιχνιδιώδη και ψυχαγωγικό τρόπο, π.χ. τη δημιουργία τρισδιάστατων λέξεων στην αυλή των σχολείων τους. Λέξεων απλών γεμάτων νόημα και ουσία όπως: Αγαπώ. Νιώθω. Ευχαριστώ. Δίνω. Εμείς. Ζωή.
Λέξεις που σίγουρα οι μαθητές τις γνωρίζουν, αλλά κατά τη διάρκεια της… τρισδιάστατης κατασκευής τους θα έχουν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν καλύτερα το νόημά τους.
Οι κονσέρβες που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού» ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το έργο μιας οργάνωσης που έχει ταυτιστεί με το ενδιαφέρον και την φροντίδα για τα παιδιά καθώς και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θερμαϊκού
Υπεύθυνη δράσης είναι η υπάλληλος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ  Ανδρονίκη Ράπτη και  η επιμέλεια της τρισδιάστατης κατασκευής  είναι εθελοντική προσφορά της Μελίνας Κυπριανίδου.


Πληροφορίες: ΔΗΠΠΑΚΥΘ – Τμήμα Πολιτισμού – 23923.30363, poltherm@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.