Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Δημοσκόπηση: Ευρεία στήριξη στην κυβέρνηση δίνουν οι πολίτες

Ευρεία στήριξη στους χειρισμούς του πρωθυπουργού και στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης καταγράφει η έρευνα της ProRata για λογαριασμό του 105.5 στο Κόκκινο, που διενεργήθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο 3 και 4 Απριλίου στην επικράτεια.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 64% των ερωτηθέντων αποτιμούν ως θετικές τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 59% εκτιμά ως θετική ή πολύ θετική τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν προκρίνει την προσφυγή στις κάλπες, τάσσεται όμως, υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Αίσθηση προκαλεί η απάντηση των περισσότερων ψηφοφόρων της Ν.Δ. και του Ποταμιού που τάσσονται υπέρ της αποδοχής ακόμα και της αποτυχίας.

Υπέρ της επέκτασης ισχύος της συλλογικής σύμβασης για 6 μήνες τάσσεται το 70%, ενώ το 64% συμφωνεί με τη δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια. Η άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ διχάζει τους ερωτηθέντες με το 41% να συμφωνεί και το 40% να διαφωνεί.

Παράλληλα το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση σε 100 δόσεις των οφειλών προς το δημόσιο έχει καθολική αποδοχή σε ποσοστό 89% των ερωτηθέντων. Ανάλογα υψηλά ποσοστά αποδοχής συγκεντρώνει και η σύσταση επιτροπής διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.