Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

«Ο ήλιος λάμπει, τα εστιατόρια γεμάτα και κανένας πανικός»

Όλα όσα είδε σε ταξίδι του στην Αθήνα, μόλις την περασμένη εβδομάδα, περιγράφει ρεπόρτερ των Financial Times σε άρθρο του στο blog της βρετανικής εφημερίδας με τίτλο «Ο ήλιος λάμπει, τα εστιατόρια γεμάτα και κανένας πανικός στην Αθήνα».

Όπως γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος Τόνι Μπάρμπερ, αυτό που προκαλεί εντύπωση σχετικά με τη διάθεση στην Αθήνα είναι η εξαιρετική ηρεμία. «Ο ήλιος λάμπει και όλοι έχουν επιστρέψει από το αναζωογονητικό διάλειμμα του Πάσχα» αναφέρει.
«Ένας γνωστός μού λέει ότι τα εστιατόρια είναι τόσο γεμάτα -με Έλληνες, όχι μόνο με ξένους τουρίστες- ώστε ο ίδιος δεν μπορούσε να κάνει κράτηση πουθενά τις προάλλες. Όλα αυτά δεν δείχνουν μια κοινωνία που ξέρει, ή φοβάται, ότι βρίσκεται δύο βήματα από το γκρεμό». Μάλιστα συμπληρώνει ότι: «Για να πω την αλήθεια, η κατάσταση στην Αθήνα ήταν πιο τεταμένη τον Ιούνιο του 2012. Ήταν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, ταρακούνησε το πολιτικό κατεστημένο χάνοντας παρά λίγο τις εκλογές. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν, υπήρχε μια απτή αίσθηση ότι αποφεύχθηκε μία εθνική καταστροφή.
Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι στην εξουσία, και πραγματικά συμπεριφέρεται με τρόπο που εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, μπορεί κάποιος να ανέμενε από τους πολίτες να είναι ανήσυχοι, απελπισμένοι ή θυμωμένοι. Αλλά δεν είναι. Είναι κουρασμένοι και μοιρολάτρες».
Ο ίδιος αναφέρει τη συνεχιζόμενη κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών για να σημειώσει ότι «ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χειρίζεται αυτήν τη διαμαρτυρία, αποκαλύπτει πολλά για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα καθήκοντα και τους στόχους της στην εξουσία».
Όπως εκτιμά ο βρετανός δημοσιογράφος, για να τερματίσει την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «η κυβέρνηση θα παραβίαζε βαθύτερα συναισθηματικά ένστικτα του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.