Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Εκστρατεία του δήμου Θεσσαλονίκης για προσέλκυση επισκεπτών

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης στην 6η Διεθνή Συνάντηση Τour Οperators, που πραγματοποιήθηκε στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και απέβλεπε στην προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών. Με την ευκαιρία, πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη γειτονική χώρα με στόχο την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου, για την προβολή και την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού, εμπορικού, επιχειρηματικού, συνεδριακού, γαστρονομικού, εκπαιδευτικού, αλλά και ιατρικού προορισμού στις γειτονικές χώρες.
Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας και εκπρόσωποι του τουρισμού, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και παρόχων υπηρεσιών υγείας της πόλης, επισκέφτηκε τη Σόφια και τη Φιλιππούπολη, η οποία θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019. Και στις δύο πόλεις πραγματοποιήθηκε τουριστική παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησαν διμερείς συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους των αντίστοιχων επαγγελματικών κλάδων της Βουλγαρίας.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στην 6η Διεθνή Συνάντηση Τour Οperators, που πραγματοποιήθηκε στη Φιλιππούπολη από 22 έως 25 Απριλίου. Το διεθνές αυτό φόρουμ οργανώνει ο Δήμος Φιλιππούπολης σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας, με στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στη διεθνή τουριστική αγορά. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε τη δυνατότητα στις 23 Απριλίου να κάνει ξεχωριστή παρουσίαση της πόλης ως τουριστικού προορισμού στο διεθνές κοινό των tour operators, ενώ ταυτόχρονα τα μέλη της αποστολής είχαν b2b συναντήσεις με τους συμμετέχοντες.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Βουλγαρία ο Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Σόφιας, Jordanka Fandakova και τον Δήμαρχο Φιλιππούπολης, Ivan Totev, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας των δύο δήμων με τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τα μέλη του Συμβουλίου Ελλήνων Επιχειρηματιών στη Βουλγαρία, με τους οποίους εξέτασαν τη δυνατότητα σύναψης επιχειρηματικών συμφωνιών.

Πηγή: voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.