Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

N.Bούτσης: «Χρειάζεται τομή στον χώρο των ΜΜΕ»

«Χρειάζεται τομή στον χώρο των μέσων ενημέρωσης», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο με το οποίο θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ. Ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ασυμβίβαστο των καναλαρχών και τον "αναβαλλόμενο φόρο" που είχαν καθιεριώσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ώστε οι καναλάρχες να μην πληρώνουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε σε πολλά με προεξάρχον το ασυμβίβαστο στο θέμα της DIGEA αλλά και στον βασικό μέτοχο λέγοντας πως «είναι ανοιχτό θέμα δεν μπορούμε να το βάζουμε κάτω από το τραπέζι».
«Κλασσικό ασυμβίβαστο των καναλαρχών, ο πάροχος να αποτελείται από τους πέντε οι οποίοι παίρνουν το φάσμα από τον εαυτό τους; Είναι διαπλοκή πατεντάτη του πολιτικού συστήματος», υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης αναφερόμενος στο ότι στην ψηφιακή πλατφόρμα οι πάροχοι προγράμματος είναι και οι πάροχοι δικτύου μέσω της DIGEA την οποία δημιούργησαν τα ιδιωτικά κανάλια.
Δεν παρέλειψε και τον γνωστό ως "αναβαλλόμενο φόρο", δηλαδή την «καθιερωμένη» τροπολογία που ερχόταν κάθε 31-12 και αφορούσε την μη είσπραξη του φόρου επί του τζίρου των διαφημίσεων των τηλεοπτικών καναλιών.
Υπενθύμισε ακόμη ο υπουργός ότι το ΕΣΡ «έβγαζε αποφάσεις για κάτι τηλεοπτικά παιγνίδια και ερχόταν η πολιτική τάξη δύο μήνες πριν τις εκλογές και διέγραφε τα πρόστιμα, δηλαδή έβαζε μπόνους γι' αυτά».
«Δεν τα βάζω ούτε με τον κ. Ψυχάρη, ούτε με τον κ. Μπόμπολα ούτε με τον κ. Βαρδινογιάννη ότι η πολιτική έγινε όμηρος και θεραπαινίδα των μεγαλακαναλαρχών. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Εδώ όμως είναι η ευθύνη», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών και είπε χαρακτηριστικά ότι «όταν πρωτοπήγαινα στα κανάλια και έβλεπα τους πολιτικούς υπουργούς και μεγαλοστελέχη να τους πιάνουν το μαγουλάκι και όχι μόνο, σαν να είναι άνθρωποι που τους είχαν ζητήσει χάρες, να τους βγάζουν και βρισκόντουσαν σε μια θέση συνεργασίας, μην πω και υποτέλειας».
«Αυτή η πολιτική τάξη και αυτό το πολιτικό σύστημα δεν δώσανε δείγματα και αξίες και σεβασμό ως πρόσωπα και ως κόμματα προς τα ιδιωτικά κανάλια. Αντίθετα με νομοθετικές ρυθμίσεις επαναλαμβανόμενα φερόντουσαν ως θεραπαινίδες σε αυτό το σύστημα», τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.