Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ενός λεπτού σιγή στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού για τα θύματα των πραξικοπηματιών της χούντας

Ενός λεπτού σιγή, τήρησε το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, κατά την έναρξη της σημερινής του συνεδρίασης, στη μνήμη των θυμάτων της δικτατορίας της χούντας και του αντιδικτατορικού αγώνα, με αφορμή την  επέτειο των 48 χρόνων από την εκδήλωση του  πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.

Το θέμα, έφερε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για την πιο μαύρη περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και αναφέροντας πως η Θεσσαλονίκη πλήρωσε ιδιαίτερο φόρο αίματος, με τις δολοφονίες των αγωνιστών του δημοκρατικού και αριστερού κινήματος Γιώργη Τσαρουχά, Γιάννη Χαλκίδη και Βασίλη Μοπεκροδημήτρη. Καθώς επίσης και με τις εκτοπίσεις, στους τόπους εξορίας, χιλιάδων πολιτών, μεταξύ των οποίων και δημότες των οικισμών του Θερμαϊκού.

Στο ίδιο πνεύμα, μίλησαν για την θλιβερή επέτειο και την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης, τόσο ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, όσο και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.