Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

«Συμπολιτεία» προς Δήμο: Βοηθήστε τους ανήμπορους

Με επιστολή που απέστειλε προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος, ρωτάει εάν οι  υπηρεσίες του Δήμου έχουν προνοήσει για την προσφορά βοήθειας στους ανήμπορους συνδημότες μας τις μέρες του Πάσχα.
 
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «σε τέτοιες στιγμές, η δημοτική αρχή πρέπει να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες που έχει, βοηθώντας όσο γίνεται περισσότερο τους αδύναμους και απροστάτευτους συμπολίτες μας. Για να απαλύνει, έστω για λίγο, την οδύνη τους, για να ζεστάνει τις καρδιές τους. Για να τους στείλει μία αχτίδα φωτός ότι, παρά τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται, πρέπει να ελπίζουν. Καθώς δεν πέθαναν η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, ο αλτρουϊσμός, η κοινωνική αλληλεγγύη, η ανθρωπιά σε τελευταία ανάλυση».
Η επιστολή του επικεφαλής της «Συμπολιτείας» προς το δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
Με την ευκαιρία αυτών των Άγιων Ημερών, θέλω να σας ρωτήσω εάν η διοίκηση του δήμου έχει προνοήσει και πρόκειται να κάνει κάτι για τους ανήμπορους συνδημότες μας (άστεγους, άπορους, αναξιοπαθούντες, πάσχοντες και μόνους στη ζωή), προσφέροντάς τους τρόφιμα κι ακόμη ένα συμβολικό γεύμα μετά την Ανάσταση ή ανήμερα το Πάσχα. Προκειμένου έστω για λίγο, να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι κι αβοήθητοι, κι ότι υπάρχουν συνάνθρωποί τους που τους νοιάζονται και τους συμπονούν.
Σε τέτοιες στιγμές, πιστεύω ότι η δημοτική αρχή πρέπει να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες που έχει, βοηθώντας όσο γίνεται περισσότερο τους αδύναμους και απροστάτευτους συμπολίτες μας. Για να απαλύνει, έστω για λίγο, την οδύνη τους, για να ζεστάνει τις καρδιές τους. Για να τους στείλει μία αχτίδα φωτός ότι, παρά τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται, πρέπει να ελπίζουν. Καθώς δεν πέθαναν η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, ο αλτρουϊσμός, η κοινωνική αλληλεγγύη, η ανθρωπιά σε τελευταία ανάλυση.
Με την ευκαιρία σας απευθύνω θερμές ευχές σε εσάς προσωπικά και την οικογένειά σας για Καλή Ανάσταση κι ένα Λαμπρό Πάσχα.
                                                            Νέα Μηχανιώνα  9 Απριλίου 2015
                                                                                    Με τιμή
                                                                        Σπύρος Κουζινόπουλος
                                                Επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.