Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ρεκόρ συμμετοχών στο διεθνή μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς κάθε ηλικίας και φύλου, μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι, από συνολικά 67 χώρες, μετέχουν στον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που διεξάγεται αυτή την ώρα υπό ψιλόβροχο, δημιουργώντας ρεκόρ συμμετοχών.

Οι μαραθωνοδρόμοι ξεκίνησαν στις 8 το πρωί από την Πέλλα, ενώ στις 8.45 πμ ξεκίνησαν οι αθλητές των 10 χιλιομέτρων από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων. Ακολουθούν οι μαθητές, που θα τρέξουν στο δρόμο των 1.000 μέτρων, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Αριστοτέλους και διαδρομή κατά μήκος της Λεωφόρου Νίκης. Στις 12.30 ξεκινούν οι αθλητές των 5 χλμ από το Εμπορικό κέντρο One Salonica στην οδό Γιαννιτσών.
Οι εκδηλώσεις του θεσμού, που από το 2006 ενώνουν την Πέλλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη Θεσσαλονίκη, άρχισαν την Παρασκευή και ολοκληρώνονται σήμερα με ένα πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., καθώς και το Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.
Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ, την AIMS και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης.


Για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων, κλειστοί θα είναι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.