Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Στις 11 το πρωί σήμερα η κινητοποίηση της "Πρωτοβουλίας" για το Κ.Υ.

Στις 11 σήμερα το πρωί Παρασκευή 3 Απριλίου, πραγματοποιείται η κινητοποίηση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, μπροστά στο δημαρχείο Θερμαϊκού, στην Περαία, με αίτημα να σταματήσει η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας και η ανοχή των υπευθύνων στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας στην περιοχή μας.


Η τραγική υποβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Ν.Μηχανιώνας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει ως αποτέλεσμα ολόκληρος ο δήμος Θερμαϊκού αλλά και η υπόλοιπη ανατολική πλευρά της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης να εξυπηρετείται ελάχιστα. Δεδομένου ότι στελεχώνεται με μόλις 8 γιατρούς ενώ οι οργανικές του θέσεις είναι τριπλάσιες. Ενώ λείπουν βασικές ειδικότητες όπως γιατρός καρδιολόγος, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, ορθοπεδικός, ακτινολόγος, μικροβιολόγος κλπ
Επίσης, είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει παιδίατρος στο ΚΥ που καλύπτει μια περιοχή 52.000 μόνιμων κατοίκων που πολλαπλασιάζονται τους μήνες του καλοκαιριού λόγω επισκεπτών και τουριστών.
Τα αιτήματα που βάζει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, και τα έθεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» είναι να υπάρξει άμεση κάλυψη των βασικών ιατρικών κενών στο Κέντρο ΥΓείας και ιδιαίτερα η απαραίτητη και αναγκαία στελέχωσή του με θέσεις Παιδιάτρων, Μικροβιολόγου, Ακτινολόγου αλλά και παρουσία Καρδιολόγου, ΩΡΛ, Ορθοπεδικού.
Για το λόγο αυτό τα μέλη της Πρωτοβουλίας, θα προχωρήσουν σε συμβολική ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας της λεωφόρου Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Δημαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.