Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Μετατρέπεται σε μουσείο ο χώρος βασανιστηρίων της πρώην ΚΥΠ

Ο χώρος βασανιστηρίων της πρώην ΚΥΠ Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της δικτατορίας, θα μετατραπεί σε Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ικανοποιώντας έτσι το χρόνιο αίτημα του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών, για την αξιοποίηση του χώρου, που βρίσκεται παραπλεύρως του Πολεμικού Μουσείου.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: "Η διάθεση αυτή αποτελεί ενέργεια σεβασμού και αναγνώρισης των αγωνιστών της περιόδου της δικτατορίας (1967-1974) από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου".

Επίσκεψη στους χώρους βασανιστηρίων
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την 48η  επέτειο του Στρατιωτικού Πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, έχει προγραμματιστεί Επίσκεψη-Ξενάγηση σε χώρους του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, στην τότε έδρα του Γ' Σώματος Στρατού, την Κυριακή 19-4-2015 από ώρα 11,00 π.μ. έως 1,00 μ.μ.
Η ξενάγηση θα γίνει από μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, τα οποία ανακρίθηκαν και βασανίστηκαν στους χώρους αυτούς.

Έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων
Στο μεταξύ, έκθεση φωτογραφίας, σκίτσων, ντοκουμέντων για τα «πέτρινα χρόνια» της χούντας και τον αντιδικτατορικό αγώνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 48 χρόνων από τοπραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967,
οργανώνει η Εταιρεία Διάσωσης ΙστορικώνΑρχείων 1967-74, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης. Η έκθεση, με τίτλο «Διότι δεν συνεμορφώθην», θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από 20 μέχρι 30/4/2015. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8π.μ. – 8μ.μ., εκτός Σαββάτου-Κυριακής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.