Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

I.Μπουτάρης: "Να στηρίξουμε την κυβέρνηση με όποιο τρόπο"

«Έχουμε μια κυβέρνηση νόμιμα εκλεγμένη, μια δύσκολη διαδικασία για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και πρέπει να τη στηρίξουμε με όποιον τρόπο», υπογράμμισε το απόγευμα της Παρασκευής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σχετικά με τα διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

«Η δικιά μου στάση σε αυτή την ιστορία δεν αλλάζει. Καταδικάζω τον τρόπο που γίνεται, όμως δεν είναι νέο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχουμε φάει τόσες μπάτσες, για μια ακόμη δεν γίνεται λόγος. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις κυβερνητικές υποδείξεις για το θέμα αυτό», πρόσθεσε ο κ.Μπουτάρης.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, από την πλευρά του, υποστήριξε πως το δημοτικό συμβούλιο δεν έλαβε απόφαση να διαθέσει τα αποθεματικά του Δήμου. «Θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι δεν έχουμε συγκεκριμένες αποφάσεις ούτε από ΕΝΠΕ, ούτε από ΚΕΔΕ», είπε ο κ.Καλαφάτης καταλήγοντας: «Εμείς έχουμε επιφυλάξεις, δεν έχουμε εικόνα».
Θετική ενέργεια για το σύνολο του ελληνικού λαού, χαρακτήρισε τη διάθεση των αποθεματικών του Δήμου, η επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη", Ρία Καλφακάκου, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", Γιάννης Δελλής, υποστήριξε πως «από την εθελοντική εκχώρηση του ταμείου, θα παίρνουμε χρήματα όταν μας το επιτρέπει η κεντρική κυβέρνηση» και ζήτησε να μην ανοίξει λογαριασμός. Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη", Γιώργος Ρακκάς, έκανε λόγο για «στρατηγικό σφάλμα που υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.