Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Υπάλληλος της Περιφέρειας Κεν.Μακεδονίας κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος

Υπάλληλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που φέρεται ως υπαίτιος της χρηματικής αποζημίωσης - ύψους 2 εκατ. ευρώ - την οποία κλήθηκε να καταβάλει το ελληνικού Δημόσιο σε εταιρία που κατασκευάζει το έργο του ανισόπεδου κόμβου Λαχαναγοράς (Κ-16), στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, πρόκειται για υπάλληλο που κατηγορείται ότι ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, δεν έλαβε μέριμνα ώστε να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δημοσίου, τα οποία ζημιώθηκαν από την αξίωση της εταιρίας.
Το επίμαχο έργο, προϋπολογισμού 89,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθυστέρησε να ξεκινήσει, επειδή δύο ιδιώτες καταπάτησαν εκτάσεις κομβικής σημασίας για την πρόοδο των εργασιών, που είχαν απαλλοτριωθεί από το ...1974(!), αναπτύσσοντας στο σημείο επιχειρηματική δραστηριότητα. Μεσολάβησαν τελικά περίπου 13 μήνες (Οκτώβρης 2011 έως Νοέμβρη 2012) από τη στιγμή που υπεγράφη η σύμβαση του έργου μέχρι την απομάκρυνση των καταπατητών. Για το διάστημα αυτό, η κατασκευαστική εταιρία προσέφυγε αρμοδίως, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας χρηματική ικανοποίηση που ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ για τη ζημία που υπέστη.
Η υπόθεση ερευνήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, ενώ το πόρισμα κατατέθηκε στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το σκεπτικό με βάση το οποίο κινήθηκε η διαδικασία της δίωξης, συνδέεται με το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν προέβη στις ενέργειες εκείνες που θα κατοχύρωναν τα συμφέροντα του Δημοσίου έναντι της εταιρίας. Κατά τις ίδιες πηγές, τέτοιες φαίνεται ότι ήταν η έγκαιρη απομάκρυνση των καταπατητών, η πρόβλεψη να υιοθετηθούν ειδικές ρήτρες (για την περίπτωση) στη σύμβαση του έργου και όποιες άλλες κινήσεις κρίνονταν απαραίτητες ώστε να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη.
Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.


Πηγή: εφημερίδα Μακεδονία

1 σχόλιο:

  1. δεν νομίζω ότι όλοι έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε τους συνεργάτες εξαπάτησης, έκανα ταξίδι σε ένα μέρος της Ευρώπης ενώ ο σύζυγός μου βρισκόταν στη Μέση Ανατολή, συνεχίζαμε να μιλάμε για μέρες μέχρι να βρούμε κάποιες παρατυπίες στην επικοινωνία μας, μη γνωρίζοντας ότι ήμουν το θύμα που υπέστη στα χέρια του συζύγου μου μέχρι να βρω έναν κατάσκοπο που μου παρουσιάστηκε από έναν φίλο, η διεύθυνση του είναι hacknspytech στο gmail dot com, σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια και προσφέρει πολλές άλλες υπηρεσίες hacking. μου έδωσε τόσες αποδείξεις για το διαζύγιο δικαιωματικά. Είμαι πίσω στο να είμαι ο ίδιος τώρα και χαρούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.