Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Πρόγραμμα για άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών

Πρόγραμμα για την κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική υποστήριξή τους στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι νέοι, ηλικίας από 18 έως 24 ετών μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις 29 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα υλοποιούν η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) ως συνδικαιούχος.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων στον τομέα των ΤΠΕ, που απευθύνεται σε 1.000 ανέργους ηλικίας από 18 έως 24 ετών. Στόχος του είναι να αμβλύνει το βασικό πρόβλημα αναντιστοιχίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης προσόντων και δεξιοτήτων των νέων στην αγορά εργασίας των πέντε περιφερειών στις οποίες θα υλοποιηθεί (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου).
Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ωρών, εκ των οποίων 120 αφορούν θεωρητική κατάρτιση και 260 πρακτική άσκηση. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση edu.sepve.org.gr. Επίσης, ο ΣΕΠΒΕ καλεί τις επιχειρήσεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τον αριθμό των ανέργων που επιθυμούν να απασχολήσουν.
Το εν λόγω πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφιο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Συγχρηματοδοτείται, δε, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.