Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Αγώνας δρόμου και πορεία ειρήνης στη Μνήμη Γρ. Λαμπράκη

Για τρίτη κατά σειρά χρονιά η ΕΔΥΕΘ, στα πλαίσια των καθιερωμένων εκδηλώσεών της του μήνα Μάη, οργανώνει  αύριο Πέμπτη 19 Μάη «Αγώνα Δρόμου» προς τιμή του δολοφονημένου, το 1963 στη Θεσσαλονίκη, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οι εκδηλώσεις της ΕΔΥΕΘ κορυφώνονται φέτος με την αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μάη 2016 και θα ξεκινήσει 11:00πμ μπροστά από το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο, που έχει εγκατασταθεί στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού και θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη γωνία Βενιοζέλου-Ερμού.
Ο «Αγώνας Δρόμου» θα πραγματοποιηθεί με σημείο εκκίνηση από την πύλη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ – ώρα 6:30 το απόγευμα και τερματισμό στο Μνημείο του Γρ. Λαμπράκη (Ερμού και Βενιζέλου). Η απόσταση εκτιμάται, ότι είναι περίπου 2,5χλμ.
Πλήθος ανθρώπων του Αθλητισμού και φορείς, παιδιά, νεολαίοι και άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ σημειώνοντας, ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, που ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα, ότι ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα .
Ήδη μέχρι στιγμής την πρωτοβουλία χαιρετίζουν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - ΣΕΓΑΣ, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας ΕΠΣΜ, η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - ΕΚΑΣΘ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, καθώς και άνθρωποι του αθλητισμού, όπως ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σάββας Κωφίδης κ.α.
«Το ιδανικό και το δικαίωμα της ειρηνικής ζωής, της σωματικής άσκησης, της πνευματικής καλλιέργειας, του συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα για όλα τα παιδιά, για όλους τους νέους ανθρώπους μόνο όταν η ανθρωπότητα απαλλαγεί από την καταπίεση του εκμεταλλευτικού συστήματος, που ζούμε, αυτό που γεννάει τους πολέμους, την καταστροφή, τη φτώχεια και την υποτίμηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο σήμερα, που τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο το ειρηνικό μέλλον της νεολαίας και του λαού μας, των λαών όλων των γειτονικών χωρών. Στην προοπτική αυτού του ζοφερού μέλλοντος είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε όλοι». Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια  συνέντευξηςΤύπου ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και γραμματέας της ΕΔΥΕΘ.
Στην συνέντευξη τύπου, συγχαίροντας την ΕΔΥΕΘ για αυτόν τον αγώνα δρόμου, που καθιερώνεται πλέον ως θεσμός στην πόλη χωρίς να επιβάλει σπόνσορες και χορηγούς, που αναγκάζουν τους συμμετέχοντες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και μετατρέπουν τον αθλητισμό σε εμπόρευμα μίλησαν: ο Παναγιώτης Δημαρχόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΜ, ο Γιώργος Τσιντζιλής, μέλος του ΔΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και ο Παναγιώτης Γεωργάκας, πρώην αθλητής και προπονητής, ψυχίατρος και τέως επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος απεξάρτησης «ΑΡΓΩ» του ΨΝΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.