Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Να μην καταντήσουν τα "καραβάκια" όπως το έργο του μετρό!

Πολύ δουλειά, πολύς χρόνος και πολύ χρήμα, θα χρειαστούν μέχρι να υλοποιηθεί το έργο της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης και είναι ευχής έργο να μην πάρει τόσο χρόνο όσο η κατασκευή του μετρό, δεδομένου ότι το έργο θεωρείται παντελώς άγουρο.

Η ολοκλήρωση του έργου δεν φαίνεται ακόμη στον ορίζοντα, παρά το ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πιστεύουν στο έργο, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, με τη συμμετοχή των στελεχών της "Εγνατία Οδός Α.Ε.".
Όπως ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Απόστολος Αντωνούδης, απαιτείται χρηματοδότηση των μελετών και επίλυση ζητημάτων σχετικών με τις γεωτρήσεις στις περιοχές χωροθέτησης των στάσεων. Ακολούθως θα εξεταστεί η βιωσιμότητα του έργου! 
«Ακόμη είναι σε πρώιμο στάδιο. Οι αδειοδοτήσεις θα χρειαστούν περίπου δυο χρόνια και μόνο εφόσον παρέλθει αυτό το διάστημα θα μπορούμε να μιλάμε για ορατό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου», τόνισε.
Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι πρόκειται για έργο που πρωτοσχεδιάστηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όταν ήταν ακόμη Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. «Είναι ένα έργο στο οποίο πίστευα και πιστεύω. Είμαστε σε στενή συνεργασία με την εταιρία, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και η κατασκευή των στάσεων να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020)», δήλωσε. 
Επίσης, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων Περιφέρειας και «Εγνατία Οδός ΑΕ» για να επιλυθούν τεχνικά ζητήματα και στη συνέχεια ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλία για σύσκεψη με τους τρεις Δήμους όπου χωροθετούνται οι στάσεις της πρώτης φάσης λειτουργίας της θαλάσσιας συγκοινωνίας (Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού) για να επιλυθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από κοινού και να επιταχυνθεί η υλοποίηση του έργου.
Όλα αυτά εάν και εφόσον ολοκληρωθούν οι γεωτρήσεις και κριθεί, στη συνέχεια, το έργο βιώσιμο.


Πηγή: salonicanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.