Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ποιοί είναι οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Νέοι διοικητές, τοποθετούνται σε ακόμη έντεκα νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος», «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ» και «Ιπποκράτειο».

Τα ονόματα των νέων διοικητών ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης. Οι διοικητές των τεσσάρων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είναι οι:
Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
Μελπομένη Τσούγκα: Είναι πτυχιούχος των Επιστημών Διοίκησης της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριου και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και εισηγήτρια στα προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης (ΙΝ.ΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Συνεταιριστικών Θεραπευτικών μονάδων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Αναστασία Πατερνά: Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει διατελέσει ακτινοφυσικός της 3ης ΔΥΠΕ (Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας), στο ΓΝ Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και στο ΝΜΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (εν συνεχεία ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης) καθώς και εισηγήτρια σε προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΧΕΠΑ
Αναστάσιος Σπανός: Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εκπαίδευση και τίτλο ειδικότητας στην ακτινοδιαγνωστική. Κατέχει επίσης πτυχίο Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει διατελέσει στέλεχος της Διεύθυνσης Β΄ Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο, και εισηγητής-κριτής στα συμβούλια επιλογής Ιατρών για την Ακτινοδιαγνωστική και την Πυρηνική Ιατρική Μακεδονίας- Θράκης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.
Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Βασιλική Παπαχριστοδούλου: Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας στην Οργανωτική Μονάδα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του Νοσοκομείου Παπανικολάου και υποδιευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας στο ίδιο νοσοκομείο. Μέλος των «Γιατρών του Κόσμου» από το 1995.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.