Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Μεγαλοπρεπές γλυπτό για την αγάπη και τη φιλία θα τοποθετηθεί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Ένα μεγαλοπρεπές γυάλινο γλυπτό, ύψους περίπου 20 μέτρων, έργο του Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, που θα συμβολίζει την αγάπη και τη φιλία, αναμένεται να τοποθετηθεί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο γλυπτό, σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα στηθεί στο ξύλινο δάπεδο απέναντι από το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς", εκεί όπου έως πρόσφατα ήταν το έργο "Φεγγάρι στην Ακτή" τού Παύλου Βασιλειάδη.
Το επιβλητικό γλυπτό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προτίθεται να κάνει δωρεά στην πόλη της Θεσσαλονίκης ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης, στη μνήμη των γονιών του και ανέρχεται στο ύψος των 200.000 ευρώ, ενώ το σχεδιασμό του έχει αναλάβει ο καθηγητής Εικαστικών Τεχνών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ, Κώστας Βαρώτσος.
Η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας θεωρεί πως ο χώρος στο ξύλινο δάπεδο της Νέας Παραλίας είναι ιδανικός για να τοποθετηθεί το ιδιαίτερο αυτό γλυπτό, καθώς λόγω του μεγέθους του θα είναι ορατό από αρκετά μακριά, θα είναι σαν να "ακουμπάει" στη θάλασσα και δεν θα μπορεί εύκολα να γίνει στόχος βανδάλων.
Από την άλλη, το "Φεγγάρι στην Ακτή", το οποίο αρκετές φορές στο παρελθόν βανδαλίστηκε από αγνώστους, με τελευταίο περιστατικό τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν δράστες όχι απλώς έκοψαν τη μεταλλική του βάση αλλά το πέταξαν και στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση ανέλκυσης από δύτες, αναμένεται να τοποθετηθεί εντός του θαλάσσιου μετώπου, στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας.
Το "Φεγγάρι στην Ακτή" θα επιστρέψει και πάλι στα νερά του Θερμαϊκού, εκεί όπου είχε εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό επί Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, καθώς είναι ένας τρόπος να προστατευτεί από τους βανδάλους.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι το ξύλινο δάπεδο της παραλίας ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και απαιτούνται αρκετά χρονοβόρες διαδικασίες για να δοθεί η απαραίτητη άδεια, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς, θα επιχειρηθεί από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα να χωροθετηθούν τα δύο γλυπτά, στις προβλεπόμενες θέσεις, χωρίς γραφειοκρατικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.