Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Στον εισαγγελέα απολογούνται αύριο οι δήμαρχοι της Αριστεράς

Μετά τη στοχοποίησή τους από Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση
Οι δήμαρχοι Ζωγράφου και Χαλανδρίου, μαζί με τους διευθυντές των διοικητικών υπηρεσιών των Δήμων τους, θα βρεθούν αύριο Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στην Εισαγγελία, απολογούμενοι για παράβαση καθήκοντος και απείθεια, μετά την άρνησή τους να δώσουν στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης, μετά και την παρακίνηση, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη δίωξη των πέντε δημάρχων της Αριστεράς σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Για «αυταρχικό ξέσπασμα», «ποινικοποίηση της πολιτικής διαφωνίας και της συνδικαλιστικής δράσης» και «αντιδημοκρατική νοοτροπία», κάνει λόγο σε σχετική του δήλωση ο κ. Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα :
Την ώρα που παρακολουθούμε τον επίλογο της κατάρρευσης αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης, οι συνέπειες της αντικοινωνικής και αυταρχικής πολιτικής της είναι ακόμη εδώ. Αυτή την εβδομάδα απολογούνται δύο από τους πέντε Δημάρχους της Αριστεράς, τους οποίους επιλεκτικά στοχοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, όταν αρνήθηκαν να συμπράξουν στη δέσμευσή του προς την τρόικα για απολύσεις-ανθρωποθυσίες, όταν αρνήθηκαν να συμπράξουν στην εκ των υστέρων κατάργηση του “διατάγματος Παυλόπουλου” και της συναφούς ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Και μάλιστα, σαν να μην έφτανε η ποινική στοχοποίηση των πολιτικών διαφωνιών, πλέον στο στόχαστρο μπαίνουν κατά τρόπο απαράδεκτο και οι διευθυντές των διοικητικών υπηρεσιών των Δήμων, παρά το γεγονός ότι – όχι μόνο είχαν λάβει σχετικό “εντέλλεσθαι” από τους Δημάρχους, σύμφωνα με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων – αλλά επιπλέον καλύπτονται από τη σχετική αποχή εκ των καθηκόντων που αφορούν την εφαρμογή του Ν. 4250/2014, την οποία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ας έχει υπόψη της η κυβέρνηση ότι κανένα αυταρχικό ξέσπασμα, καμία ποινικοποίηση της πολιτικής διαφωνίας και της συνδικαλιστικής δράσης δεν πρόκειται να τη σώσει. Οι μέρες της πολιτικής των απολύσεων και των διώξεων όσων υπερασπίζονται το αυτονόητο – τη λειτουργία των Δήμων, τις ανάγκες των πολιτών και τα δικαιώματα των εργαζομένων – είναι μετρημένες. Σε λίγες εβδομάδες, η Αυτοδιοίκηση και μαζί της ολόκληρη η ελληνική κοινωνία αλλάζουν σελίδα. Και θα ξαναφέρουμε τη Δημοκρατία στο προσκήνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.