Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Έφυγε από τη ζωή ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Έφυγε από τη ζωή ανήμερα τα Χριστούγεννα το βράδυ, σε ηλικία 77 ετών, μία εμβληματική μορφή του ελληνικού Τύπου, ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης, ο οποίος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Ο ιστορικός διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» την Κυριακή είχε υποστεί έμφραγμα. Νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου το βράδυ των Χριστουγέννων  υπέστη καρδιακή προσβολή και «ταξίδεψε» για άλλες πολιτείες.    
Γεννήθηκε στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα «Έθνος» ως συντάκτης την περίοδο 1957 - 1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στην «Απογευματινή» στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην «Ακρόπολη». Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της απογευματινής «Ελευθεροτυπίας».
Υπήρξε συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε την διεύθυνση της εφημερίδας «6 ημέρες» ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν πρόεδρος του καναλιού «Ε». 
Είχε τιμηθεί με το βραβείο «Αμπντί Ιπεκτσί» και ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης στη μακρόχρονη καριέρα του, έχει γράψει και δυο βιβλία. Τα «31 αξέχαστα χρόνια στο ξύλινο τιμόνι της "Ελευθεροτυπίας" και της "Κυριακάτικης Ε"» που κυκλοφόρησε πρόσφατα και το βιβλίο «Απόδραση σε τέσσερις ηπείρους» που κυκλοφόρησε το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.