Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Απομακρύνθηκαν τα νερά και οι πλημμυροπαθείς Ρομά της Περαίας επέστρεψαν στον καταυλισμό τους

Πριν αποχωρήσουν οι Ρομά από το κλειστό της Περαίας, καθάρισαν το χώρο
Λύθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης και λίγο πριν πέσει η νύχτα, το πρόβλημα με την πλημμύρα στον καταυλισμό των Ρομά, στα Τσαίρια Περαίας, καθώς μετά από τις εντατικοποίηση των ενεργειών και τη διάθεση των απαραίτητων μηχανημάτων από το δήμο Θερμαϊκού, κατορθώθηκε να απομακρυνθούν τα νερά που λίμναζαν. Έτσι νωρίς το βράδυ οι πλημμυροπαθείς που φιλοξενούνταν προσωρινά στο κλειστό Γυμναστήριο Περαίας το εγκατέλειψαν και επέστρεψαν στα παραπήγματά τους, στα Τσαίρια.

Όπως μας διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης, αργά το απόγευμα, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, με τα έργα που έγιναν στην περιοχή, δεν θα κινδυνεύσει ο καταυλισμός από ανάλογες πλημμύρες, ακόμη και αν υπάρξει επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.
Είναι αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι στις δύο σχεδόν ημέρες που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο εκατό και πλέον πλημμυροπαθείς Ρομά, επικράτησε υποδειγματική τάξη, χωρίς να προκληθούν φθορές ή οτιδήποτε άλλο.

Πάντως, παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της υγειονομικής προστασίας αυτών των ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, ενώ είναι άγνωστο τι γίνεται και με το θέμα των εμβολιασμών των παιδιών Ρομά που είχε ξεκινήσει πριν 3-4 χρόνια από το δήμο Θερμαϊκού..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.