Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Λακκούβα-παγίδα στο δρόμο Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για οδηγούς και οχήματα

Παγίδα για οδηγούς και αυτοκίνητα, μία τεράστια λακκούβα που υπάρχει στη διασταύρωση των δρόμων Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου-Επανομής, μπροστά ακριβώς στο φωτεινό σηματοδότη. Και παρότι βρίσκεται στο σημείο εκείνο εδώ και μήνες, κανείς από τους αρμόδιους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, δεν ενδιαφέρθηκε για το κλείσιμό της.

Οι λακκούβες στο συγκεκριμένο δρόμο, είχαν επισημανθεί πριν ένα και πλέον μήνα από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού και τότε ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης είχε υποσχεθεί ότι ο Δήμος θα πίεζε σχετικά την Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης για την επιδιόρθωσή τους, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν μέχρι σήμερα συνέβη κάτι τέτοιο.
«Αν πέσει σ’ αυτή την τεράστια λακκούβα αυτοκίνητο, δεν γλυτώνει την καταστροφή», λένε χαρακτηριστικά οι διερχόμενοι οδηγοί των αυτοκινήτων. Και πράγματι, αν αυτό συμβεί σε περίπτωση βροχής, που τα νερά θα έχουν καλύψει τη λακκούβα και δεν θα φαίνεται το μέγεθος και το βάθος της, τότε η ζημία που θα προκληθεί θα είναι τεράστια, ενώ μπορεί να κινδυνεύσει ακόμη και η ζωή του οδηγού.
Το τελευταίο ειδικά διάστημα, έχουν πληθύνει οι περιπτώσεις πολιτών που στρέφονται κατά του δήμου, διεκδικώντας την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστησαν τα αυτοκίνητά τους.
Η εμφάνιση μιας λακκούβας στο οδόστρωμα οφείλεται συνήθως στη μη καταλληλότητα του υλικού που έχει χρησιμοποιηθεί για βάση η στην μικρότερη ποσότητα πίσσας. Αν ο δρόμος έχει ρωγμές και επιβαρύνεται από βαριά οχήματα, που συνήθως κινούνται από και προς την Ιχθυόσκαλα της Ν.Μηχανιώνας, το νερό μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο μέγεθος και το βάθος της λακκούβας.
Μεγάλες όμως είναι και οι ζημιές που παρουσιάζονται στα ΙΧ σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού φθείρονται το μπροστινό σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου, τα λάστιχα και τα αμορτισέρ, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια οδηγού και των επιβατών.

Από το 2003 έως και σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 1400 θάνατοι που οφείλονται σε λακκούβες και κακοτεχνίες στους δρόμους ενώ παράλληλα τα δικαστήρια έχουν δώσει μέχρι και ποινές φυλάκισης στους ιθύνοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.