Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο Στουρνάρας ζητάει να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ η Τράπεζα Ελλάδος!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας, ο γνωστός πρώην υπουργός Οικονομικών που ενέταξε τη χώρα στα μνημόνια και κατέστρεψε δεκάδες χιλιάδες μικροκαταθέτες και ομολογιούχους με το περιβόητο «κούρεμα»,  ζήτησε ο από το υπουργείο Οικονομικών  την απαλλαγή των 29 ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Ενιαίο Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) !

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και «πατέρας» του ΕΝΦΙΑ, ζήτησε να απαλλαγεί η Τράπεζα της Ελλάδος από το φόρο, καθώς αποτελεί φορέα δημόσιου συμφέροντος.


«Ο Γιάννης Στουρνάρας επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον μιας ανώνυμης εταιρείας, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, έστειλε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την απαλλαγή των 29 κτιρίων που ανήκουν στην ΤτΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Τα 29 κτίρια της τράπεζας αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, με πρώτο και καλύτερο το κεντρικό της Πανεπιστημίου, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο 19.300 τ.μ. Τα κτίρια της Τράπεζα της Ελλάδος είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα από την Ξάνθη και την Κέρκυρα έως τη Ρόδο και τα Χανιά.

Για το θέμα αναμένεται σήμερα ανακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.