Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων

Την ανάθεση για την «Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου αφενός να «καθαρίσουν» οι δρόμοι από τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και αφετέρου ο δήμος να εισπράξει το σχετικό έσοδο.

Ο διαγωνισμός που διενεργήθηκε ήταν ο τρίτον κατά σειράν, αφού οι δύο πρώτοι είχαν κηρυχθεί άγονοι. Η προσφορά που εγκρίθηκε ήταν η καλύτερη από τις τρεις που υποβλήθηκαν και ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά αυτοκίνητο.  

Για το θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η περισυλλογή και απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων  από τους ιδιοκτήτες τους   αυτοκινήτων από τους δρόμους του δήμου είναι θέμα περιβαλλοντικής φροντίδας και δημόσιας υγιεινής. Γι’ αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα απορρύπανσης του δήμου Θερμαϊκού. Τα αυτοκίνητα αυτά αφενός ρυπαίνουν το περιβάλλον και αφετέρου συχνά αποτελούν εστίες μόλυνσης. Επίσης, στερούν από θέσεις στάθμευσης, που τόσο δυσεύρετες είναι, σε ορισμένα τουλάχιστον σημεία του δήμου. Επομένως η απομάκρυνσή τους έχει πολλαπλά οφέλη για τους δημότες και την καθημερινότητά τους».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.