Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Συνελήφθη ο Β.Μπακατσέλος για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων

Συνελήφθη νωρίς το βράδυ ο Βασίλης Μπακατσέλος, γιος του ιδιοκτήτη της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος" Αλέξανδρου Μπακατσέλου και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, κατόπιν μήνυσης των εργαζομένων για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.

Ο Βασίλης Μπακατσέλος ανέλαβε τη θέση του προέδρου της εταιρίας «Εκδοτική Β. Ελλάδος» μετά την προ ημερών παραίτηση του πατέρα του.
Λίγο νωρίτερα, οι ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο, είχαν καταγγείλει την «ΕΒΕ», ότι  άφησε χωρίς δώρο Χριστουγέννων τους επί πέντε μήνες απλήρωτους εργαζόμενους του Αγγελιοφόρου, επικαλούμενη διαρκώς δικαιολογίες και αδιέξοδα, τα οποία η ίδια δημιούργησε κωφεύοντας στις εκκλήσεις των ανθρώπων που απασχολεί και των Ενώσεών τους.
Όπως συνέχιζε η ανακοίνωση:
«Είναι πια ξεκάθαρο ότι η εκδοτική επιχείρηση εξωθεί στα άκρα τη σύγκρουσή της με τον νόμο και την εκδικητικότητά της έναντι των εργαζομένων, οι οποίοι επί χρόνια στήριξαν με προσωπικό κόστος την προσπάθεια να διατηρηθούν ζωντανά τα φύλλα που η εργοδοσία με τη στάση της απαξιώνει.
Με τις ενέργειές της η διοίκηση της ΕΒΕ ΑΕ δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της, πέρα για πέρα διαφορετικό από το προσωπείο αξιοπρέπειας, νομιμότητας και εντιμότητας που είχε υποκριτικά οικοδομήσει εμπαίζοντας τους πάντες:
Επικαλείται και σέβεται τους νόμους όταν προβλέπουν κάτι υπέρ αυτής, αλλά τους περιφρονεί και τους καταπατά όποτε της θυμίζουν τις υποχρεώσεις της.
Εξισώνει την αξιοπρέπεια με τη γυαλιστερή δημόσια εικόνα των εκδοτών, αλλά την ξεχνά απροβλημάτιστα όταν πρέπει να πληρώσει τους εργαζόμενους, θεωρώντας ότι δεν έχουν καν δικαίωμα να γιορτάσουν αξιοπρεπώς Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους, σε αντίθεση με τις οικογένειες των εκδοτών.
Επικαλείται την εντιμότητα ως χαρακτηριστικό της επιχειρηματικής δράσης της, αλλά απειλεί ότι θα κλείσει την εφημερίδα χωρίς να πληρώσει αποζημιώσεις, παρά τις προηγούμενες συνεχείς δημόσιες δεσμεύσεις ότι ουδείς θα χάσει τα χρήματά του».
Έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο αντοχής, διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος και στην ιστοσελίδα www.agelioforos.gr, απεργούν από τις 08:00 της Τετάρτης 24 Δεκεμβρίου ως τις 08:00 της Πέμπτης 25 Δεκεμβρίου και από τις 08:00 της Παρασκευής 26 Δεκεμβρίου ως τις 08:00 της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου, διεκδικώντας από την ΕΒΕ ΑΕ:
·         Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει.
·         Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Επιπλέον, οι Ενώσεις των εργαζομένων έχουν ήδη προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγέλλοντας ότι δεν καταβλήθηκε από την ΕΒΕ ΑΕ το δώρο Χριστουγέννων και ζητώντας να γίνουν όλες οι ενέργειες που προβλέπει ο νόμος εις βάρος της επιχείρησης.

 Οι Ενώσεις των εργαζομένων ζητούν την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση όλων, πολιτών, πολιτικών και πολιτείας, για την τήρηση –ως ελάχιστο– της νομιμότητας. Δηλώνουν επίσης ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δίκαια των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.