Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως -5 στο Θερμαϊκό!

Kατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται από σήμερα σε όλη τη χώρα. Στο Θερμαϊκό, το θερμόμετρο δείχνει αυτή την ώρα γύρω στο μηδέν, για να πέσει στους -1 το βράδυ, ενώ άρχισε να χιονίζει. Για αύριο Τετάρτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η θερμοκρασία προβλέπεται να κατέβει από τους -3 έως τους -5 βαθμούς!.

Ανάλογο ψύχος, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται και την Πέμπτη, όμως ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από το μεσημέρι και μετά, οπότε θα υπάρχει και ηλιοφάνεια κατά διαστήματα.
Με ψυχρό βόρειο άνεμο και θερμοκρασία στους (-2) βαθμούς Κελσίου, με ποσοστό υγρασίας 51% και συννεφιά, ξύπνησε σήμερα η περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Στον ένα βαθμό υπό του μηδενός, με υγρασία στο 51% και συννεφιά, καταγράφηκε η θερμοκρασία στο Κιλκίς, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών, ενώ στους (-4) βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 64% και συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο.
Στους (-7) βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 58% και αίθριο καιρό, καταγράφηκε η θερμοκρασία στην πόλη της Κατερίνης, στα Γρεβενά, στην Καστοριά, αλλά και στην Φλώρινα.
Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στις ορεινές περιοχές, εξαιτίας των συνθηκών ολισθηρότητας, που προκαλεί ο πρωινός παγετός.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-MΠΕ, χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, καθώς το χιόνι έχει φτάσει στα 30 εκ. στο Σέλι, στα 40 εκ. στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊκακτσαλάν, στα 50 εκ. στο Πισοδέρι της Φλώρινας, αλλά και στα 80 εκ. στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.
Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ βροχές αναμένονται επίσης και στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των περιοχών αυτών και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς, της Μαγνησίας και της Κεντρικής Πελοποννήσου, ενώ το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας και της Βόρειας Εύβοιας.
Αναλυτικά:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα ενταθούν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -4 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 100-200μ στη Θεσσαλία και 400-600μ στα υπόλοιπα).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 έως 8 και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 έως 9 και στα νότια νοτιοδυτικοί 6 έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα βόρεια από -1 έως 05 και στα νότια από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία πιθανόν και στα βόρεια προάστια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -3 έως 02 βαθμούς Κελσίου.
Τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά από την Πρωτοχρονιά
Την Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, τα προαναφερθέντα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους ενώ από την Πέμπτη, πρώτη ημέρα του έτους, και από τα βόρεια σταδιακά θα ασθενήσουν. Θα διατηρηθούν όμως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ολικός.
Λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια αναμένουμε την Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα χιονόνερο και στα νοτιοανατολικά πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Στη βορειοδυτική Μακεδονία θα είναι ολικός.

Νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένουμε το Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, και την Κυριακή, 4 Ιανουαρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές η θερμοκρασία. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά πιθανόν στα βόρεια ισχυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.