Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Θρίλερ: 40 αγνοούμενοι στο Norman Atlantic, οι 32 Έλληνες

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Norman Atlantic, καθώς 48 και πλέον ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς και αρκετές από την ολοκλήρωση διάσωσης των επιβατών, επικρατεί απόλυτη σύγχυση σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που πραγματικά υπήρχαν πάνω στο πλοίο, τα στοιχεία τους αλλά και τον αριθμό των αγνοουμένων και των νεκρών.

Το νέο δεδομένο που προκύπτει από την τελευταία ενημέρωση των ιταλικών αρχών είναι ότι στο Norman Atlantic επέβαιναν  475 άνθρωποι, διασώθηκαν 425, 10 βρέθηκαν νεκροί ενώ αγνοούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι. Επίσης αναφέρουν ότι στους 10 νεκρούς επιβάτες περιλαμβάνεται το όνομα δεύτερου Έλληνα υπηκόου.
Το απόλυτο μπάχαλο με τις λίστες επιβατών -Είναι πλαστή λέει η RAI
Εν τω μεταξύ, από χθες προκαλεί αναστάτωση και ερωτηματικά το γεγονός ότι, όπως διαπιστώνεται, δεν ταυτίζονται οι λίστες των διασωθέντων με αυτές των επιβαινόντων, με την ιταλική κρατική τηλεόραση να μεταδίδει νωρίτερα ότι η λίστα επιβατών του Νorman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως πλαστή.
Τι υποστηρίζει η πλευρά των Ιταλών
«Από το Νorman Atlantic διασώθηκαν 427 άνθρωποι», λένε οι υπουργοί Αμυνας Ρομπέρτα Πινότι και Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι της Ιταλίας. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο που αναφέρεται με βεβαιότητα. Από εκεί και πέρα το χάος. Μέχρι χθες ήταν γνωστό ότι το πλοίο, που ξεκίνησε από την Ελλάδα με προορισμό την Ανκόνα, είχε 478 επιβαίνοντες (422 επιβάτες και 56 μέλη πληρώματος κατά τις αρχικές πληροφορίες), ωστόσο, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας, ο αριθμός αυτός δεν είναι ακριβής, αφού τελικά οι επιβαίνοντες ήταν 475.
Όσον αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων, επικρατεί απόλυτη σύγχυση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Μαουρίτσιο Λούπι: «Στο Νorman Atlantic διασώθηκαν 427 άτομα (συμπεριλαμβανομένων 56 μελών πληρώματος), οι νεκροί είναι οκτώ (σ.σ.: η δήλωση έγινε πριν εντοπιστούν οι δύο νέες σοροί επιβαινόντων). Ετσι μιλάμε για ένα σύνολο 435 ατόμων», είπε, προσθέτοντας πως στη λίστα επιβίβασης υπήρχαν 478 άτομα, ωστόσο τα ονόματα ανθρώπων που σώθηκαν δεν υπάρχουν σε αυτή και έτσι το λιμάνι φόρτωσης θα πρέπει τώρα να διασταυρώσει τους καταλόγους.
Υπό έρευνα ο καπετάνιος και ο Ιταλός ιδιοκτήτης του πλοίου
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο πλοίαρχος Αρτζίλιο Τζιακομάτζι και ο ο ιδιοκτήτης του πλοίου Κάρλο Βιζεντίνι ερευνώνται για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας που προκλήθηκε από ναυάγιο και της πολλαπλής ανθρωποκτονίας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.
Στην Ιταλία αξιωματικός του Λιμενικού
Λόγω των αντιφατικών πληροφοριών, πάντως, αποφασίστηκε να μεταβεί στην Ιταλία αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων.
Το Norman Atlantic κατεύθυνεται στην Αυλώνα
Εν τω μεταξύ 48 σχεδόν ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς το Norman Atlantic ρυμουλκήθηκε τελικά από πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Αλβανίας και πλέει προς την Αυλώνα. Δίπλα του πλέουν τέσσερα ιταλικά ρυμουλκά σε ένα εκ των οποίων είναι μάλιστα δεμένο για να μην πέσει πάνω σε βραχονησίδα, καθώς το πλοίο έχει κατασχεθεί από την ιταλική δικαιοσύνη ως αντικείμενο έρευνας.


Πηγή: 
iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.