Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Αναφορά στο υπουργείο Παιδείας από το ΚΚΕ για τις μετακινήσεις των δασκάλων Ανατ. Θεσσαλονίκης

Αναφορά στον υπουργό Παιδείας, κατέθεσαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, την επιστολή των συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με την οποία καταγγέλλουν τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών από την Ανατολική στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ζητώντας τα εκπαιδευτικά κενά που καλούνται να καλύψουν να καλυφθούν μέσα από μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Στην επιστολή, αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΠΡΟΣ: Το Υπουργείο Παιδείας
Την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Κύριε Υπουργέ,         
   Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας με τα υπ’ αριθμ. 20032/8-10-2014 και 10773/13-10-2014 έγγραφα του, ζητά κατ’ αρχάς την εθελοντική μετακίνηση και στη συνέχεια την υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών ΠΕ70 (Δασκάλων) σε όμορες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προκειμένου να καλύψουν λειτουργικά κενά, κυρίως στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενεργοποιώντας το άρθρο 31 του  αντιεκπαιδευτικού νόμου 3848/2010.
ΕΠΕΙΔΗ
1.Θεωρούμε ότι είναι αντιπαιδαγωγικό να μετακινούνται εκπαιδευτικοί ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων από μία περιοχή σε μία άλλη όταν  οι εκπαιδευτικοί αυτοί διδάσκουν σε τμήματα και δεν περισσεύουν.
2.Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν ευθύνονται για τη διοικητική ανυπαρξία Διευθυντών Εκπαίδευσης οι οποίοι δεν μερίμνησαν να καταγράψουν τις λειτουργικές ανάγκες των Διευθύνσεων τους,  όταν τους ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας σήμερα τεράστιο πρόβλημα τόσο στους γονείς όσο και στον οικογενειακό προγραμματισμό των εκπαιδευτικών.
Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε  Αν. Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε τους άστοχους χειρισμούς της Διοίκησης και δεν συναινούμε με καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει άμεσα τα λειτουργικά κενά της Διεύθυνσης Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και να αποδοθούν οι διοικητικές ευθύνες στους υπευθύνους των άστοχων χειρισμών.
Τη Δ.Ο.Ε. να παρέμβει άμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να μη μετακινηθεί κανένας εκπαιδευτικός τώρα. Να καλυφθούν τα όποια κενά με προσλήψεις αναπληρωτών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
           Α΄  ΣΥΛΛΟΓΟΥ : ΣΕΡΜΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  
           Β΄  ΣΥΛΛΟΓΟΥ : ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
           Γ΄  ΣΥΛΛΟΓΟΥ : ΤΣΟΥΜΑΝΑΣ  ΜΑΚΗΣ
           Δ΄  ΣΥΛΛΟΓΟΥ : ΚΑΨΑΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
           Ε΄  ΣΥΛΛΟΓΟΥ : ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
           ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ: ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.