Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Σε πλήρη ετοιμότητα ο δήμος Θέρμης ενόψει χιονιά

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκονται οι Αρμόδιες Υπηρεσίες του  Δήμου Θέρμης  για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από τη  χιονόπτωση, που, ήδη, έχει ξεκινήσει σε αρκετές περιοχές.

Από εχθές το βράδυ οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν αφήσει αλάτι σε κεντρικά σημεία και συγκεκριμένα στην Καρδία στο χώρο της ΔΕΥΑ, στον Τρίλοφο στο παλιό εργοτάξιο, επίσης στο εργοτάξιο Βασιλικών και στο εργοτάξιο Θέρμης.
Ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προβλέψει δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τις επόμενες ώρες και κυρίως από σήμερα το απόγευμα έως και την Πέμπτη.  Τα πρώτα χιόνια έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές Λιβάδι, Περιστερά, Άγιο Αντώνιο, Σχολάρι, Μονοπήγαδο, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 5 εκατοστά αλλά το οδικό δίκτυο μέχρι αυτή την ώρα παραμένει καθαρό.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου συνιστά στους οδηγούς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα συγκεκριμένα οδικά σημεία ή χιονολάστιχων.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν και οι παγίδες πάγου που έχουν δημιουργηθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου, εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που έχουν φτάσει έως και 7 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Για τους λόγους αυτούς,  προκειμένου οι υπηρεσίες του Δήμου να ανταποκριθούν πλήρως στις αντιξοότητες που αναμένεται να δημιουργηθούν τις επόμενες ώρες, ζητά τη συνεργασία των πολιτών.

Oι πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν καλούν στα τηλέφωνα 2310467110 και 2310478047.
Σημειώνεται ότι το ΚΑΠΗ Δήμου Θέρμης όλη μέρα σήμερα Τρίτη 30 και αύριο Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτό από τις 08.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ για όσους συμπολίτες μας αναζητούν ένα ζεστό χώρο φιλοξενίας ενώ το Κέντρο Υγείας Θέρμης θα φιλοξενεί όσους έχουν ανάγκη φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.