Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Συγκέντρωση μεταχειρισμένων παιχνιδιών την Κυριακή στην Περαία

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Περαίας, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, τα παιδιά του δήμου Θερμαϊκού συγκεντρώνουν μεταχειρισμένα παιχνίδια και βιβλία, που θα δοθούν σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν διαφορετικά.

Η πρωτοβουλία έχει τίτλο «Χάρισε ένα δώρο στον άγνωστο φίλο σου» κι έχει στόχο να προωθήσει την ιδέα της επανάχρησης και να στείλει μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. Ξεκίνησε από τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΣΔΑ) και ο δήμος Θερμαϊκού συμμετέχει αυτό το σαββατοκύριακο μαζί με τους δήμους Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου. Τα βιβλία και τα παιχνίδια που θα συγκεντρωθούν θα υποστηρίζουν το έργο των παιδικών σταθμών του δήμου Θερμαϊκού «Θαλασσοπούλια», Χαρούμενες Φατσούλες και Παιδική Φωλιά (Περαία), Δημαράκειος παιδικός Σταθμός (Ν. Μηχανιώνα), Δημοτικός παιδικός Σταθμός Επανομής, καθώς και του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο Του Παιδιού».

Στο μήνυμα του για την εκδήλωση ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης αναφέρει: «Χαρίζοντας ένα βιβλίο ή ένα παιχνίδι κάνετε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνα τα παιδιά που το θέλουν αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν. Παιδιά που έχουν στερηθεί τη χαρά ενός δώρου και τώρα τις γιορτές δεν έχουν τη δυνατότητα να το ζητήσουν. Να θυμάστε πως η προσφορά και η αλληλεγγύη δίνουν χαρά όχι μόνο σε αυτόν που παίρνει, αλλά και σε αυτόν που δίνει».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.