Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Στον αέρα το Μετρό Θεσσαλονίκης

Στον αέρα κινδυνεύει να μείνει το έργο για το Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά την αίτηση διάλυσης της σύμβασης, προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ, που υπέβαλε η ανάδοχος κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ- Impregilo- Ansaldo- Ansaldobreda- Seli.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, οι εργολάβοι προχώρησαν σε αυτή την επιλογή έπειτα από την έκδοση της σχετικής απόφασης του αρμόδιου Διαιτητικού Δικαστηρίου για το θέμα της οριακής προθεσμίας του έργου. Σημειώνεται ότι το
Μετά τον έλεγχο της αίτησης, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες εντός του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία δεκαπενθημέρου, «με γνώμονα όπως πάντα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος».
Σημειώνεται ότι οι δύο εναλλακτικές που διαθέτει η επιχείρηση είναι είτε να αρνηθεί την αίτηση διάλυσης και το ζήτημα να οδηγηθεί στο διαιτητικό δικαστήριο είτε να την κάνει δεκτή και να ακολουθήσει η επαναδημοπράτηση του υπόλοιπου έργου -περίπου 60%- με την καταβολή μεγάλων αποζημιώσεων. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αποζημιώσεις που διεκδικούν οι εργολάβοι φθάνουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.