Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ρεσιτάλ αυθαιρεσίας με τις κεραίες της Επανομής

Απίστευτα πράγματα, ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, αποκαλύπτει έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που δημοσίευσε ο «Εθερόπλοος» και το οποίο θα πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού για την αποξήλωση των παράνομων κεραιοσυστημάτων που είναι τοποθετημένα στην γιγάντια κεραία η οποία έχει στηθεί στο γήπεδο της «Αναγέννησης» Επανομής.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο της ΕΕΤΤ, η εταιρία Cosmote, αντί για μια απλή κεραία κινητής τηλεφωνίας αστικού τύπου, που προέβλεπε η σχετική άδεια για να εγκαταστήσει στο γήπεδο, με τη σύμφωνη γνώμη και της διοίκησης της «Αναγέννησης», τοποθέτησε ολόκληρο κεραιοσύστημα από έξι κεραίες, αρνούμενη μέχρι σήμερα να τις αποξηλώσει, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, η οποία ήδη επέβαλε πρόστιμο στην εταιρία, ενώ επόμενο βήμα, όπως αναφέρει, θα είναι η προσφυγή στην Εισαγγελία προκειμένου να κινηθεί η ποινική διαδικασία αλλά επίσης η προσφυγή και στην Πολεοδομία για την αποξήλωση των παράνομων κεραιοσυστημάτων.
Κατόπιν αυτού, ο δήμος Θερμαϊκού θεωρούμε ότι θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα και απευθυνόμενος στην Πολεοδομία Θέρμης, στην οποία υπάγεται η περιοχή, να ζητήσει την αυθημερόν αποξήλωση των παράνομων κεραιοσυστημάτων από το γήπεδο της Επανομής. Οποιαδήποτε τυχόν καθυστέρηση, θα δώσει στην εταιρία να κινηθεί όπως πριν 3,5 χρόνια με το κεραιοσύστημα που είναι εγκατεστημένο δίπλα στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Τριάδας. Και όπου τότε, από κωλυσιεργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης αλλά και την ολιγωρία του δήμου Θερμαϊκού να εφαρμόσει απόφαση της Πολεοδομίας για το γκρέμισμα του παράνομου και τότε κεραιοσυστήματος, δόθηκε χρόνος στην εταιρία, με ασφαλιστικά μέτρα, να αποτρέψει την αποξήλωση της κεραίας και αργότερα να τη «νομιμοποιήσει».

Το «γαϊτανάκι» μεταξύ ΕΕΤΤ και COSMOTE
Το πλήρες χρονικό των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τα παράνομα κεραιοσυστήματα του γηπέδου της Επανομής, έχει ως εξής, σύμφωνα και με τα όσα προκύπτουν από το έγγραφο της ΕΕΤΤ που έχει ημερομηνία 22-12-2014 και υπογράφεται από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φάσματος κ. Α. Λυρατζή:
-15/4/2013: Με απόφαση του προέδρου της ΕΕΤΤ, χορηγείται άδεια στην εταιρία για την εγκατάσταση μιας κεραίας στο γήπεδο της «Αναγέννησης» Επανομής.
-27/6/2014: Μετά από έλεγχο που διενεργεί η ΕΕΤΤ, διαπιστώνει ότι στη συγκεκριμένη κεραία έχουν τοποθετηθεί παράνομα κεραιοσυστήματα και καλεί την Cosmote να τα απομακρύνει.
-24/9/2014: Η εταιρία διαβεβαιώνει ψευδώς την ΕΕΤΤ ότι «η μη αδειοδοτημένη προσθήκη…. αποξηλώθηκε και η νομιμότητα αποκαταστάθηκε».
-17/10/2014: Νέος έλεγχος της ΕΕΤΤ, δείχνει ότι όχι μόνο δεν υπήρξε αποξήλωση, αλλά λειτουργούν στο συγκεκριμένο σημείο έξι (6) κεραιοσυστήματα.
-24/10/2014: Καλείται σε ακρόαση για παράνομη εγκατάσταση κεραίας η εταιρία, στην οποία μάλιστα ανακοινώνεται ότι θα ακολουθήσει επιβολή κυρώσεων, κοινοποίηση του θέματος στην αρμόδια Εισαγγελία, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία καθώς και στην Πολεοδομία για τις δικές της ενέργειες.
-11/12/2014: Επιβάλεται από την ΕΕΤΤ πρόστιμο στην Cosmote για παράνομη λειτουργία κεραίας.

Η Κίνηση Πολιτών Επανομής
Στο μεταξύ, η Κίνηση Πολιτών Επανομής, με έγγραφό της προς πρόεδρο του  Τοπικού Συμβουλίου Επανομής, ζητάει αντίγραφο των πρακτικών που τηρήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας  Επανομής που έγινε την Πέμπτη 18 Δεκέμβρη και ειδικά για την απόφαση που πάρθηκε για το 4ο  θέμα, που ήταν : «Κεραίες κινητής τηλεφωνίας - διερεύνηση για απομάκρυνση των υφιστάμενων κεραιών κινητής τηλεφωνίας της Δ.Ε. Επανομής».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.