Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Οι υποψήφιοι των κομμάτων σε Α΄-Β΄ Θεσσαλονίκης


Έντονη κινητικότητα παρατηρείται σε όλα τα κόμματα για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων στην Α΄ και  Β΄ Θεσσαλονίκης, κι ενώ αναμένεται από μέρα σε μέρα η προκήρυξη των εκλογών.  Στόχος των κομμάτων, είναι να υπάρξει ανανέωση στους υποψήφιους βουλευτές, προκειμένου δίπλα στους εν ενεργεία σήμερα, να εμφανιστούν πολλά νέα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν μία έδρα στη νέα Βουλή.

Η εικόνα παρουσιάζεται ως εξής σε όλους τους κομματικούς σχηματισμούς:
-ΠΑΣΟΚ
Α΄ Θεσσαλονίκης:
Ο εν ενεργεία βουλευτής Σπύρος Βούγιας ανακοίνωσε οριστικά ότι δεν θα μετάσχει στο ψηφοδέλτιο, σε αντίθεση με τους συναδέλφους του Γιάννη Μαγκριώτη και Εύα Καϊλή που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμπεριληφθούν. Εκκρεμότητα υπάρχει με την Χρύσα Αράπογλου, ενώ δεν ξεκαθάρισε αν θα διεκδικήσει έδρα στην Α΄Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Φλωρίδης.  Νέα πρόσωπα που ακούγονται είναι του Αντώνη Σαουλίδη, της Ράνιας Κεδίκογλου, της Δήμητρας Αγκαθίδου και του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Ζέρβα.
Β΄ Θεσσαλονίκης:
Τo όνομα του δημοτικού συμβούλου Θερμαϊκού, Θανάση Μπαλασά, ακούγεται μεταξύ αυτών που διεκδικούν μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Θεσσαλονίκης, μαζί με τον νυν βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη, τον πρώην Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Χάρη Τσιόκα, τον πρώην δήμαρχο Ασσήρου Δημήτρη Ράβναλη και τους Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο, Δ. Ζακαλκά, Γιώργο Τουλγαρίδη, Κυριάκο Μερελή, Συλβάνας Καρασσαβίδου,  Χριστίνας Αλίρη και Ζωής Μιζέλη.

-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Α΄ Θεσσαλονίκης:
Μάχη για μία θέση στη λίστα, όπου εκτός από τους νυν βουλευτές Κώστα Καραμανλή, Σταύρο Καλαφάτη, Γιάννη Ιωαννίδη και Έλενα Ράπτη και τον Κώστα Γκιουλέκα, η τύχη του οποίου θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες μέρες, ακούγονται τα ονόματα και των: Γιώργου Ορφανου, Παναγιώτη Κοκκόρη, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Γωγώς Παπαϊωάννου-Γάκη, Άρτεμις Διαλυνά, Στράτου Σιμόπουλου, Δημήτρη Πανοζάχου, Παντελή Καζαντζίδη, Ορέστη Αγγελίδη, Μαρίας Προκοπίδου, Βαρβάρας Ρόζα, Φαίης Κυριλίδου κ.α.
Β΄ Θεσσαλονίκης:
Εκτός από τους δύο νυν βουλευτές Θεόδωρο Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη, ακούγεται ότι θα συμπεριληφθούν στη λίστα και οι Αδάμ Ρεγκούζας, Γιάννης Παλαιστής, Παντελής Τσακίρης, Εύα Παντούσα, η πρώην έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή και ο δημοτικός σύμβουλος Θέρμης γιατρός Κώστας Γραικός.

ΣΥΡΙΖΑ  
Α΄ Θεσσαλονίκης:
Όπως ακούγεται, συμμετοχή θα υπάρχει από τον βουλευτή Τάσο Κουράκη και τους Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Μανόλη Λαμτζίδη, Ρία Καλφακάκου, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Χρήστο Λάσκο, Δήμητρα Θωμά, Αλέκα Κρασοπούλου, Γιάννη Αμανατίδη, Αλέξη Μπένο, Τάσο Χοβαρδά, Στράτο Κερσανίδη, Λευτέρη Αρβανίτη, Χρύσα Τζελέπη, Αλέξη Ταρπάγκο και Νίκο Σαμανίδη.

Β΄ Θεσσαλονίκης:
Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Θεσσαλονίκης υπάρχουν πληροφορίες ότι θα συμπεριληφθούν εκτός από τη νυν βουλευτή Λίτσα Αμανατρίδου και οι Στρατής Πλωμαρίτης, Κώστας Αμπατζάς, Ευαγγελία Ζέρβα, Ίριδα Πανδίρη, Χαράλαμπος Ασβεστόπουλος, Δημήτρης Καμπούρης, Χρήστος Ρώσιος και Ειρήνη-Αιμιλία Τσέλου.

ΔΗΜΑΡ
Α΄ Θεσσαλονίκης:
Η νεοσύστατη «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη ακούγεται ότι θα έχει υποψηφιους στην Α΄Θεσσαλονίκης κατά αλφαβητική σειρά τους: Δημήτρη Αγγέλου, Σταύρο Ακριτίδη, Αργύρη Αργυρόπουλο, Φανή Γουργούρη, Αναστασία Δρογούδη, Βαγγέλη Ζορκάδη, Νίκο Ιατρού, Κώστα Κουτσομητέλη, Αντώνη Μιχαλάκη, Ασημίνα Ξηροτύρη, Δημήτρη Πιτσιάβα, Σάββα Σερασίδη, Σωτήρη Σιωμάδη, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, Ζαφείρη Φωτιάδη, Δανάη Χατζόγλου και Έλλη Χρυσίδου.

Β΄ Θεσσαλονίκης
Υποψήφιοι στη Β΄ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι: Καίτη Τσαρουχά, Αδάμ Δράγας, Κώστας Βουδούρης, Χρήστος Πάτσιας, Νίκος Γραικούσης, Κώστας Κουτρούκης, Κατερίνα Μάρκου, Θεόδωρος Χρυσοχοίδης και Αθανάσιος Χουβαρδάς.

ΛΑΟΣ
Κανέναν υποψήφιο, δεν ανακοίνωσε επίσημα μέχρι στιγμής το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, στο οποίο όμως συνεχίζονται οι διεργασίες για την επιλογή υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά του στις επικείμενες εκλογές. Θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο όμως ότι θα είναι υποψήφιοι:
Α΄ Θεσσαλονίκης:
Οι νυν βουλευτές Άγγελος Κολοκοτρώνης και Κώστας Κιλτίδης θα έχουν σίγουρα μία θέση στο ψηφοδέλτιο, μαζί με πολλούς νέους υποψήφιους.
Β΄ Θεσσαλονίκης:
Στη Β΄ Θεσσαλονίκης θα είναι με τον ΛΑΟΣ υποψήφιοι ο νυν βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος και ο Χρήστος Καζαντζίδης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Α΄ Θεσσαλονίκης:
Το νεότευκτο κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου μπορεί να μην διαθέτει στην περιοχή νυν βουλευτές, από αυτούς που αποχώρησαν από τη Ν.Δ. λόγω Μνημονίου, είναι όμως σε αναζήτηση προσωπικοτήτων που θα μετάσχουν στα ψηφοδέλτιά του. Τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν είναι του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης Χάρη Αηδονόπουλου, του προερχόμενου από τη Ν.Δ. Θεόδωρου Τοσουνίδη, του δημοτικού συμβούλου Καλαμαριάς Χρήστου Μπανιώρα, του δημοτικού συμβούλου Συκεών-Νεάπολης Κώστα Κυζιρίδη και του γνωστού καλλιτέχνη Χάρρυ Κλυνν.
Β΄ Θεσσαλονίκης:
Το μόνο όνομα που έγινε γνωστό μέχρι στιγμής ως υποψηφίου με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» στη Β΄ Θεσσαλονίκης, είναι του πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου, Νικόλαου Μπάτου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Α΄ Θεσσαλονίκης:
Έντονη είναι η προετοιμασία στο κόμμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για την επιλογή των υποψηφίων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών που έχουν κλείσει μία θέση στη λίστα, είναι οι προερχόμενοι από τη Ν.Δ. Νίκος Ταχιάος, Πέτρος Ανδρουλάκης, Γιάννης Γκλαβάκης και Κώστας Μπούμπαρης, καθώς επίσης και οι Ιωάννης Ζούκας, Χρήστος Θεοδωσάς, Έφη Θεοδωράκη, Βίκη Νάκου, Γιάννης Ποντίκης, Στέλλα Βασίλογλου και Νίκος Φαμίσης, καθώς και η Τάνις Κυριακίδου που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια με τον ΛΑΟΣ.
Β΄ Θεσσαλονίκης
Υποψήφιοι με τη «Δημοκρατική Συμμαχία» στη Β΄ Θεσσαλονίκης θεωρείται σίγουρο ότι θα είναι οι Θανάσης Δαδάλας, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι Παύλος Ξανθόπουλος και Δημήτρης Κάβακας.

Πηγή: Με στοιχεία από την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.