Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πλήθος κόσμου τη νύχτα έξω από την ΕΡΤ-3

Πλήθος κόσμου, ήταν συγκεντρωμένο έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3, στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενο για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Την ίδια στιγμή, στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ η υπουργική απόφαση που βάζει την «ταφόπλακα» στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα:
Καταργείται η ΕΡΤ ΑΕ, επίσης και οι θυγατρικές εταιρείες που έχουν συσταθεί από την ΕΡΤ.
Η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, η κυκλοφορία εκδόσεων, η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων, όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα διακόπτονται μετά το τέλος του κανονικού προγράμματος της 11ης Ιούνη και μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα.
-Το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ και των θυγατρικών της συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως δικαιωμάτων και αξιώσεων μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στο δημόσιο, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών.
Οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργείς μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα, στην οποία και θα μεταφερθούν.
Οι συμβάσεις εργασίας του απασχολούμενου προσωπικού, οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας λύονται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης!
Ο εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ήδη απολυμένοι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δικαιούνται τη νόμιμη αποζημίωση.
Η εν λόγω κυβερνητική απόφαση υπογράφεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
ΕΣΗΕΜ-Θ: Πλήγμα στη Δημοκρατία το κλείσιμο της ΕΡΤ
Με μια πρωτοφανή ενέργεια, η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε να καταστήσει την Ελλάδα μέσα σε μια μέρα τη μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν θα έχει δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Το καθήκον να ανακοινώσει αυτή την άνευ προηγουμένου απόφαση ανέλαβε ευχαρίστως ο αρμόδιος υπουργός Σ. Κεδίκογλου. Ο ίδιος υπουργός που επί μέρες, όποτε δεν κρυβόταν, διαβεβαίωνε με μεγάλη άνεση ψευδώς ότι απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ δεν υπάρχει. Σήμερα, με την ίδια βεβαιότητα ανακάλυψε ότι η λειτουργία της ΕΡΤ ήταν «σκάνδαλο», παραλείποντας να επισημάνει ότι ο ίδιος είχε τη θεσμική ευθύνη γι’ αυτήν και αυτομάτως βαρύνεται με όσα έσπευσε να καταλογίσει σε διοικήσεις κι εργαζόμενους.
Συνδυάζοντας κυνισμό και λαϊκισμό, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αποδοκίμασε τακτικές που ο ίδιος και η κυβέρνηση Σαμαρά προώθησαν στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως οι χρυσές προσλήψεις προσωπικού ειδικών θέσεων και οι εξωτερικές παραγωγές, ενώ έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι για όσον καιρό η ΕΡΤ θα μείνει κλειστή οι πολίτες δε θα πληρώνουν «το χαράτσι», όπως χαρακτήρισε το ανταποδοτικό τέλος, υιοθετώντας προφανώς ορολογία που γνωρίζει καλά η κυβέρνηση.
Για πρώτη φορά πολίτες ευρωπαϊκού κράτους στερούνται για λόγους δήθεν «εξυγίανσης», ένα δημόσιο αγαθό που αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στοιχείο υγείας του πολιτεύματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.