Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η Κίνηση Πολιτών Επανομής δίπλα στους απολυμένους της ΕΡΤ

Αν και καθυστερημένα, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στη θαυμάσια πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Επανομής να συμπαρασταθεί ολόψυχα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, υψώνοντας φωνή έντονης διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να βάλει «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ένα πανό της κίνησης, που ήταν μόνιμα αναρτημένο σε όλες τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, προκάλεσε αίσθηση.


Η κίνηση Πολιτών Επανομής από την πρώτη στιγμή εξέδωσε ανακοίνωση για την πραξικοπηματικού τύπου απόφαση κατάργησης της ΕΡΤ. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζονταν τα ακόλουθα:
«Η αιφνιδιαστική απόφαση  της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που έχει ως συνέπεια την απόλυση όλων των εργαζομένων και την κατάργηση των ραδιοσταθμών, μας βρίσκει αντίθετους και καταγγέλλουμε απερίφραστα, την πραξικοπηματικού τύπου απόφαση για κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Η αιφνιδιαστική και άδικη  αυτή απόφαση δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο κανέναν από εμάς. Ο τρόπος που παίρνονται τέτοιες αποφάσεις, πρέπει να μας προβληματίσει και να μας αφυπνίσει.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη  μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την πραξικοπηματική καταστρατήγηση της συνταγματικής νομιμότητας.
Όλοι  δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων για την άμεση απόσυρση και κατάργηση της πρόσφατης πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Γιατί πέρα από τις θέσεις εργασίας είναι η ίδια η ΕΡΤ, η μόνη όαση μέσα στο καθημερινό βομβαρδισμό υποκουλτούρας, που μπορεί ως δημόσια τηλεόραση να αποτελέσει πυλώνα της δημοκρατίας.
Κίνηση Πολιτών Επανομή»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.