Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ανακατατάξεις στην ενημέρωση: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

της Μαρίας Αθανασίου
Εν μέσω έντονων πολιτικών διεργασιών, οικονομικών προβλημάτων και κοινωνικού αναβρασμού, τα κανάλια επενδύουν στην ενημέρωση και οι ενημερωτικές εκπομπές συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, καθώς το τηλεοπτικό κοινό στρέφεται όλο και περισσότερο σε αυτές, για να πληροφορηθεί όσα συμβαίνουν. 

Είναι ενδεικτικό το ότι ο ALPHA, που υιοθέτησε τα τελευταία χρόνια ένα πιο ψυχαγωγικό προφίλ, έκανε στροφή στην ενημέρωση με νέες εκπομπές στη βραδινή του ζώνη, ενώ «αναβίωσε» την πρωινή ζώνη με την ένταξη της εκπομπής «Κομβικό σημείο». Τη νέα σεζόν δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στις ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών, με τους περισσότερους παρουσιαστές να διατηρούν τα «πόστα» τους συνεχίζοντας ή ανανεώνοντας τα συμβόλαιά τους.
MEGA
Ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Γιώργος Οικονομέας θα βρίσκονται και τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην «Κοινωνία ώρα MEGA». Οι δύο δημοσιογράφοι έχουν συμβόλαιο με το κανάλι της Μεσογείων και, παρά τις μειώσεις που έχουν υποστεί στις απολαβές τους, παραμένουν. Η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη Αναγνωστάκη, θα εξακολουθήσει επίσης να μεταδίδεται από το κανάλι. Σταθερή τα βράδια της Δευτέρας μένει και η «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, ενώ, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, δεν έχει εκδηλωθεί πρόθεση του καναλιού να μη συμπεριλάβει στο πρόγραμμα την «Ερευνα» του Παύλου Τσίμα, όπως επιβεβαίωσε σε συνομιλία μας ο δημοσιογράφος. Για τους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη και την «Εμπόλεμη ζώνη» του Σωτήρη Δανέζη, δεν έχει ακόμα δοθεί «πράσινο φως», αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχιστεί κανονικά η προβολή τους.
ΑΝΤ1
Το κανάλι του Αμαρουσίου έχει περιορίσει δραματικά τον ενημερωτικό του τομέα εδώ και μερικές σεζόν, αφήνοντας μόνη ενημερωτική εκπομπή αυτή του Γιώργου Παπαδάκη, που συμπλήρωσε δύο δεκαετίες στην πρωινή ζώνη. Οπως ο ίδιος όμως αποκάλυψε πρόσφατα μέσα από την εκπομπή του, το συμβόλαιό του λήγει και «η θέση χηρεύει». Το τοπίο στον ΑΝΤ1 παραμένει θολό όσον αφορά τον προγραμματισμό για την πρωινή ζώνη της νέας σεζόν και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.
ΣΚΑΪ
Το κανάλι του Φαλήρου έχει επενδύσει στο ενημερωτικό του προφίλ, το οποίο τη φετινή σεζόν ενίσχυσε σημαντικά με την ένταξη στο δυναμικό του γνωστών δημοσιογράφων, όπως ο Γιώργος Αυτιάς και ο Νίκος Ευαγγελάτος. Τη νέα χρονιά δεν αναμένονται αλλαγές στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του ΣΚΑΪ. Ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου θα παραμείνουν στην «Πρώτη γραμμή» της ενημέρωσης -άλλωστε, έχουν συμβόλαιο με το σταθμό μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013- και η Πόπη Τσαπανίδου θα εξακολουθήσει να ενημερώνει για ό,τι «ΣΚΑΪ τώρα». Παρά τις φήμες που τον ήθελαν να επιθυμεί τη μετακίνησή του στην καθημερινή πρωινή ζώνη του καναλιού, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ανυπόστατες τόσο από τον ίδιο όσο και από τους συνεργάτες του, ο Γιώργος Αυτιάς θα συνεχίσει να λέει «Καλημέρα ΣΚΑΪ» τα Σαββατοκύριακα. Σταθερή στη μεσημεριανή ζώνη θα παραμείνει και η εκπομπή «ΣΚΑΪ Life» με την Εύα Αντωνοπούλου και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Οι Αλέξης Παπαχελάς, Τάσος Τέλλογλου και Σοφία Παπαϊωάννου θα ανοίγουν και τη σεζόν 2012-2013 τους «Νέους Φακέλους» τα βράδια της Δευτέρας.
ALPHA
«Είδα τους νέους υπουργούς να υπογράφουν, ζήλεψα και υπέγραψα κι εγώ. Για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014, στον ALPHA. Μαζί στο δελτίο και στην εκπομπή, για άλλες 760 ημέρες. Καλό μας κουράγιο», έγραψε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA, Αντώνης Σρόιτερ στο twitter, βάζοντας τέλος στη σεναριολογία όσον αφορά το μέλλον του στο σταθμό. Μέχρι το Σεπτέμβριο έχει συμβόλαιο με το κανάλι της Κάντζας ο Νίκος Μάνεσης, που υπάρχει πρόθεση να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο στον ενημερωτικό τομέα του ALPHA, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχίσει και την παρουσίαση της εκπομπής «Κομβικό σημείο». Θέση στον νέο ALPHA, που κάνει στροφή στην ενημέρωση, θα έχουν και ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου και η Γιάννα Παπαδάκου, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα λίγο πριν από το τέλος της σεζόν και εκτιμάται ότι ήρθαν για να μείνουν.


Πηγή: TV BOX 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.