Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΑΙΣΧΟΣ!! Μόνο αυτή η λέξη αρκεί για να χαρακτηρίσει την πρωτοφανή απόφαση της Ν.Δ., να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ, παρά τις έντονες αντιδράσεις των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που απειλούν με αποχώρηση από την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να μην έχει δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Η ενέργεια αυτή, εκτός των άλλων δημιουργεί αγωνία και για το μέλλον άλλων ΔΕΚΟ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δίνει την δυνατότητα στον κάθε υπουργό να κλείνει άμεσα ΔΕΚΟ αρμοδιότητάς του.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, η ΕΡΤ βάζει λουκέτο από απόψε τα μεσάνυχτα με κυβερνητική απόφαση που την ψήφισαν οι 21 βουλευτές της Ν.Δ., παρά τις αντιδράσεις από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και την άρνηση των υπουργών που πρόσκεινται στα δύο αυτά κόμματα να την υπογράψουν.
‘Ετσι, ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που νομικά βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ για τρεις μήνες τουλάχιστον, ενώ σφοδρές είναι αντιδράσεις ήδη από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που ήδη απειλούν ανοιχτά πλέον με αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Μάλιστα με μια οργισμένη ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "Μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας δεν μπορεί να λειτουργεί με μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα".
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν έχει υπογραφεί από τους υπουργούς που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ ή την ΔΗΜΑΡ.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αποφάσισαν στην γενική συνέλευση τη συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ.

Εκτιμάται ότι ενδεχομένως όλη αυτή η συζήτηση ακόμα και για κλείσιμο της ΕΡΤ μπορεί να εντάσσεται στο πλαίσιο επικοινωνιακής στρατηγικής η οποία στόχο έχει να είναι μικρότερες οι αντιδράσεις σε περίπτωση που ανακοινωθούν μόνο απολύσεις και όχι κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.