Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μετρήσεις στη Ν.Μηχανιώνα για την ακτινοβολία των κεραιών

Μετρήσεις στην περιοχή γύρω από το Λύκειο της Νέας Μηχανιώνας και το κτίριο όπου τοποθετήθηκε προ ημερών ο νέος «Σταθμός Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας» της Cosmote, πραγματοποίησε το πρωϊ της Τρίτης ένα συνεργείο από το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, κι ενώ συνεχίζεται η ανησυχία των κατοίκων για την εκπεμπόμενη ακτινοβολία.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δεν έγιναν γνωστά, ενώ παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των μελών του συνεργείου ότι η ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, εντούτοις, όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν και σημεία όπου ο μετρητής έδειξε τιμές κάτω μεν από το όριο, αλλά με υψηλότερες τιμές.
Διευθυντής του Εργαστηρίου Ραδσιοεπικοινωνιών είναι ο καθηγητής κ. Θεόδωρος Σαμαράς του Τομέα Εφαρμογών Φυσικής και Φυσικής Περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι στις σημειώσεις για το μάθημα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας που διδάσκεται στο Τμήμα Φυσικής, επισημαίνεται ότι η ραγδαία εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στις τηλεπικοινωνίες δηµιουργεί στο ευρύ κοινό ερωτηµατικά γύρω από τις πιθανές επιπτώσεις τους στην υγεία. Γιαυτό και η  διαµορφούµενη  τάση,  είναι  η  επανεξέταση  και  παλαιότερων  εφαρµογών  της  µηιοντίζουσας  ηλεκτροµαγνητικής ακτινοβολίας  για τη  διαπίστωση  ή διερεύνηση  βιολογικών φαινοµένων  που  ενδεχοµένως  προκαλούν. 

Σε άλλο σημείο του μαθήματος της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, διατυπώνεται η επισήμανση πως «η  ύπαρξη προτύπων  έκθεσης  σε  ηλεκτροµαγνητική  ακτινοβολία,  τα  οποία  διαφέρουν  έντονα  µεταξύ τους,  ενισχύει  την  αβεβαιότητα  και  το  σκεπτικισµό,  δηµιουργεί  εικόνα  σύγχυσης  και εξασθενίζει την επιστηµονική τους βάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.