Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

"Έξω οι κεραίες - Σεβαστείτε τις ζωές των παιδιών μας"

Από παλιότερη διαμαρτυρία για την απομάκρυνση των κεραιών
Ξεχείλιζε η οργή και η αγανάκτηση κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας και εκπροσώπων των  συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου, των δύο Γυμνασίων και του 2ου δημοτικού σχολείου, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής με θέμα την αφόρητη κατάσταση που δημιουργείται, ύστερα από την αυθαίρετη μετατροπή της περιοχής, από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, σε «πάρκο κεραιών».
Στη σύσκεψη, πήραν μέρος δεκάδες πολίτες, εκφράζοντας την κοινωνία της Νέας Μηχανιώνας, ενώ παρόντες, εκτός από τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικούς και κατοίκους, ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού κ. Κωστής Κούτουκας και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιάννης Τσακμάκας που δήλωσαν τη θερμή τους υποστήριξη στον αγώνα των κατοίκων.
Η τοποθέτηση από την Cosmote καμουφλαρισμένου Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας σε ταράτσα οικοδομής, σε απόσταση μόλις 5 μέτρων σε ευθεία γραμμή από το Λύκειο και 50 μέτρων από τα δύο Γυμνάσια, το 2ο δημοτικό σχολείο και ένα νηπιαγωγείο, έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει.
Όπως επισημάνθηκε, αυτό το σύστημα κεραιών, σε συνάρτιση με τη λειτουργία των τριών μεταλλικών πύργων κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργούν σε μικρή απόσταση, στην περιοχή των κοιμητηρίων, αλλά και τις άλλες «κρυφές» κεραίες που υπάρχουν μέσα στη Μηχανιώνα, θα βομβαρδίζουν νυχθημερόν τους πολίτες, κυρίως τα μικρά παιδιά με μαγνητική ακτινοβολία.
Η τριμελής επιτροπή, που εκλέχθηκε από τη σύσκεψη, αποφασίστηκε να προβεί σε σειρά ενεργειών προς τις αρμόδιες αρχές και πρωτίστως προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και την Πολεοδομία Θέρμης, που εξέδωσαν τις άδειες για τη λειτουργία αυτού του συστήματος κεραιών. Επίσης, θα οργανώσει κινητοποιήσεις, αλλά και μία ημερίδα, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ειδικών επιστημόνων, σχετικά με τις επιπτώσεις από τη λειτουργία αυτών των κεραιών.

1 σχόλιο:

  1. θεσμικά η Διοίκηση και η αντιπολίτευση τι θέση κρατάνε γιατί σιωπούν όλοι τους;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.