Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ανακοινώνονται την Παρασκευή τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοινώνονται, κατά πάσα πιθανότητα, οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Στη 1 μ.μ. αναμένεται να μπει τέλος στην αγωνία των 100.000 υποψηφίων, καθώς θα αναρτηθούν οι βαθμολογικές τους επιδόσεις  στα σχολεία.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, η διαδικασία της καταχώρισης των βαθμολογιών και των σχετικών ελέγχων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο το μεσημέρι, ενώ από την Πέμπτη θα αρχίσει η αποστολή των αποκομμάτων και των καταστάσεων από τα βαθμολογικά κέντρα προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Να σημειωθεί πως από την Παρασκευή οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τις βαθμολογίες τους και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου www. minedu. gov.gr.

Λιγότεροι εισακτέοι στα ΤΕΙ
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των θέσεων μειώνεται κατά 8,94% σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, όπου θα εισαχθούν το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 69.288 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. Το 25% των Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης «σβήστηκαν» από τον ακαδημαϊκό χάρτη με το σχέδιο «Αθηνά». Ωστόσο, στα Πανεπιστήμια ο αριθμός των εισακτέων αυξάνεται, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κατά 4,76%, ενώ στα ΤΕΙ οι εισακτέοι μειώνονται κατά 28,1%. Παράλληλα, στην ειδική σειρά, δηλαδή στις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια οι εισακτέοι ανέρχονται σε ποσοστό 20%.

Στη Νεοελληνική Γλώσσα τα γραπτά ήταν γενικά καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές, όπως ανέφεραν βαθμολογητές από κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις φροντιστών, οι βάσεις αναμένεται να σημειώσουν πτωτική τάση στα 2ο και 4ο επιστημονικά πεδία, δηλαδή σε Φυσικομαθηματικές και Πολυτεχνικές Σχολές, λόγω της ποιότητας και της δυσκολίας των θεμάτων στη Φυσική Κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά. «Βέβαια, η πτωτική τάση δεν θα έχει γενικά χαρακτηριστικά, αλλά θα εξαρτάται από την πόλη στην οποία βρίσκεται το εκάστοτε Τμήμα», ανέφερε ο φροντιστής Κώστας Πετρόπουλος. Την ίδια στιγμή, οι βάσεις σε Ιατρικές, Νομικές και Τμήματα Ψυχολογίας εικάζεται ότι δεν θα σημειώσουν σημαντικές μεταβολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.