Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Καμουφλαρισμένο σύστημα κεραιών πλάϊ στο Λύκειο και τα Γυμνάσια!

Πρόκληση για την κοινωνία της Νέας Μηχανιώνας, η τοποθέτηση νέου, «κρυφού» τη φορά αυτή, συστήματος κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από το Λύκειο και 100 μέτρων από τα Γυμνάσια και το Δημοτικό Σχολείο! Λες και δεν έφταναν οι τρεις γιγάντιες κεραίες-πύργοι που έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν στην περιοχή των κοιμητηρίων, δίπλα στον οικισμό.

Το εξοργιστικό είναι ότι για να κρύψουν από τα μάτια του κόσμου την κεραία αυτή και για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, τα τέσσερα πάνελ εκπομπής μεγάλης ισχύος, που τοποθέτησαν, τα εμφανίζουν ως… στηρίγματα δύο διαφημιστικών πινακίδων αποθήκης χαρτιών υγείας, στον ιδιοκτήτη της οποίας ανήκει και το δυόροφο οίκημα, στην ταράτσα του οποίου έγινε η τοποθέτηση.
Όταν το πρωϊ οι γείτονες αντιλήφθηκαν την τοποθέτηση των πάνελ του συστήματος κεραιών και απευθύνθηκαν στα μέλη του τετραμελούς συνεργείου που έκανε την εγκατάσταση, αρχικά πήραν την απάντηση ότι πρόκειται για τις βάσεις της διπλής διαφημιστικής πινακίδα. Στη συνέχεια, κάτω από τις επίμονες ερωτήσεις, ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για κεραία… internet. Kαι στο τέλος, παραδέχθηκαν ότι όντως πρόκειται για κεραία κινητής τηλεφωνίας, αλλά «είναι λιγότερο βλαβερή από τις μεγάλες κεραίες».
Πρέπει να επισημανθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην οποία ανήκει αυτό το σύστημα κεραιών, περίμενε πρώτα να τελειώσουν τα μαθήματα και οι εξετάσεις στο Λύκειο και τα Γυμνάσια της περιοχής, πλάϊ στα οποία έγινε η τοποθέτηση αυτής της πηγής εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, ώστε να μην υπάρξουν κινητοποιήσεις και αντιδράσεις του μαθητόκοσμου και των καθηγητών τους

Αυτά τα συστήματα κεραιών που κρύβουν τα πάνελ εκπομπής, όπως προκύπτει από ανάλογες περιπτώσεις, εκπέμπουν στη συχνότητα των 2100 ΜΗΖ ή αλλιώς 3G όπως την ξέρει ο πολύς κόσμος.  
Από μία ανάλογη περίπτωση, που υπήρξε στο Βόλο, με ένα σύστημα κεραιών το οποίο τοποθετήθηκε στο Πεδίο του Άρεως, πάνω στην αντιπροσωπεία της FORD, απέναντι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διαπιστώθηκε ότι η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει το καμουφλάρισμα ή το κρύψιμο αυτών των κεραιών, διότι θεωρείται ότι έτσι γίνονται επικίνδυνες. Αντιθέτως επιβάλλει στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να τοποθετούν μεγάλες και εμφανείς πινακίδες προειδοποίησης στα σημεία εγκατάστασης κεραιοσυστημάτων.

1 σχόλιο:

  1. ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΚΕΡΑΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΗΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΥΓΕΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΕΝΟΙΚΙΟ, COSMOTE, VODAFONE, WIND, ANTENNAS MOBILE, IMPACT, RADIATION, DEATH

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.