Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Πορτοκαλί συναγερμός για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών

Αυξημένος είναι για σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών, με συνέπεια  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να εκδώσει για σήμερα Τρίτη πορτοκαλί συναγερμό, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την επικράτεια, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ανέμων που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ για σήμερα Τρίτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις ακόλουθες περιοχές:
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Σκύρος)
- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)
- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Σάμος Ικαρία)
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Σαμοθράκη)
Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.