Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Θεμελιώθηκε δημοτικό ιατρικό κέντρο στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Θεμελιώθηκε, στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, το Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο, το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει το φθινόπωρο του 2017 και θα εξυπηρετεί τους πολίτες δωρεάν. 

Το οκταώροφο Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο των 2.500 τμ, που θα δημιουργηθεί στην οδό Επταπυργίου στις Συκιές, είναι προϋπολογισμού άνω των 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ θα απαιτηθεί, επιπλέον, για την προμήθεια του απαραίτητου υπερσύγχρονου εξοπλισμού.
 Όταν ολοκληρωθεί, θα στεγάζει ιατρικές υπηρεσίες, εργαστήρια, κοινωνικές υπηρεσίες, το Β' ΚΑΠΗ του δήμου, το Γ' ΚΗΦΗ Συκεών, το «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ θα έχει γραφεία, αμφιθέατρο εκδηλώσεων και χώρο στάθμευσης ασθενοφόρων.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, επεσήμανε ότι το έργο χρηματοδοτείται 100% από το δημοτικό ταμείο, ενώ η μελετητική δουλειά που προηγήθηκε έγινε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. «Με το έργο αυτό, θα εξυπηρετούμε τους πολίτες δωρεάν, επιφέροντας έτσι και μία εξυγίανση στο σύστημα -που η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το πιο καθαρό- στη σχέση του ασθενούς με τα ιδιωτικά κέντρα υγείας. Το κάνουμε ήδη στα δημοτικά ιατρεία μας, όπου οι ηλικιωμένοι εξυπηρετούνται χωρίς αναμονή, χωρίς ταλαιπωρία και δωρεάν. Με το Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο το επεκτείνουμε και σε όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας» σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.