Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

'Ενταξη στο νέο ΕΣΠΑ του 9ου νηπιαγωγείου Περαίας

H αποπεράτωση του 9ου Νηπιαγωγείου Περαίας, εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) από τον Δήμο Θερμαϊκού. Την ένταξη, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με προϋπολογισμό 590.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται να γίνει σε ένα χρόνο, με φορέα υλοποίησης το Δήμο.

Πρόκειται για το δεύτερο σχολείο που εντάσσει στο νέο ΕΣΠΑ ο Δήμος, μετά το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, που ήταν άλλωστε και το πρώτο έργο σχολικής στέγης, που εντάχθηκε στη νέα Προγραμματική Περίοδο.
Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ολοκλήρωση των εργασιών της εργολαβίας, του 2007 που αφορούσε στην «Κατασκευή προκατασκευασμένων αιθουσών σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Θεσσαλονίκης (Γ’ Φάση)». Με την αποπεράτωση των εργασιών αποφεύγεται επίσης η περαιτέρω υποβάθμιση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, που προκαλείται από την παρουσία ημιτελών οικοδομικών εργασιών στον αστικό ιστό.
Το υφιστάμενο κτίσμα του Νηπιαγωγείου είναι προκατασκευασμένο και έχει εμβαδόν περίπου 267 τ.μ. Στεγάζει δυο αίθουσες διδασκαλίας, έναν πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, wc (νηπιαγωγών, νηπίων και ατόμων με αναπηρία), ένα γραφείο νηπιαγωγών και μια αποθήκη. Σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα έχει προστεθεί ένα μικρό κτίσμα από οπλισμένο σκυρόδεμα με κεραμοσκεπή, εκτός περιγράμματος κτιρίου Νηπιαγωγείου, που θα στεγάζει τη δεξαμενή καυσίμων.
Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται και θα καταστήσουν τις υφιστάμενες και νέες εγκαταστάσεις λειτουργικές είναι οι εξής:
-Το κτίσμα της δεξαμενής καυσίμων.
-Η πλήρης διαμόρφωση του αύλειου χώρου με εξασφαλισμένη την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες, περιφραγμένος και εξοπλισμένος με περίπτερο-κιόσκι, όργανα αθλοπαιδιών, ηλεκτροφωτισμό και φύτευση.
-Η ενίσχυση της θερμικής απόδοσης του κτιρίου με εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης.
-Η αποπεράτωση των επιστρώσεων – επενδύσεων στους υγρούς χώρους του Νηπιαγωγείου (wc – κουζίνα), καθώς και των υπόλοιπων χώρων με οικολογικά ρολά linoleum.
-Η τοποθέτηση εσωτερικών υαλοστασίων (φεγγίτες).
--Ο εξοπλισμός του κτιρίου με ερμάρια κουζίνας και είδη υγιεινής.
-Οι χρωματισμοί.
-Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις: στο κτίριο, στον αύλειο χώρο και στην εξωτερική αποθήκη δεξαμενής καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.