Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Διανομή τροφίμων σήμερα και αύριο σε Νεάπολη-Συκιές

Άρχισε από το πρωί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, η τέταρτη διανομή ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης σε απόρους-ωφελούμενους των κοινωνικών δομών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) μέσω του Υπουργείου Εργασίας, και έχει ως συντονιστή-εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η διανομή των ειδών ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι αύριο στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές), από τις 8 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Στις 2.321 οικογένειες, που είναι ωφελούμενες του επισιτιστικού προγράμματος, θα διανεμηθούν όσπρια, ζυμαρικά, φέτα και είδη υγιεινής και καθαριότητας.
Η διαδικασία και αυτής της διανομής οργανώνεται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου, στελέχη των οποίων έχουν ήδη ρυθμίσει κάθε λεπτομέρεια ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ωφελούμενων πολιτών, αλλά κυρίως η διανομή να γίνει με σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Για το σκοπό αυτόν προηγήθηκαν συντονισμένες προετοιμασίες με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών, που ξεκινούσε από την ατομική ειδοποίηση-ενημέρωση μέσω προσωπικών τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων (sms) έως και την ετοιμασία των συσκευασιών ανά σακούλα δικαιούχου.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους (ή την αίτηση την οποία είχαν υποβάλει).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.