Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Παναγία τη Μηχανιώτισσα

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αποδέχθηκε πρόσκληση του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, για να παραστεί στη μεγάλη γιορτή της Νέας Μηχανιώνας, στις 22 Αυγούστου 2016, με τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας. Τη σχετική πρόσκληση επέδωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Μαυρομάτης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Παυλόπουλο το Δήμο Θερμαϊκού, αλλά και τις κυριότερες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η δημοτική αρχή, προκειμένου να καταστεί η περιοχή ένας αξιοβίωτος τόπος, ένας πόλος ανάπτυξης και ευημερίας, πέρα και πάνω από την κρίση, με αλληλεγγύη και σεβασμό στο συνάνθρωπο.
Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, τόνισε: «Πρόεδρε, περιποιεί ιδιαίτερη τιμή η αποδοχή από μέρους σας της πρόσκλησής μας να παραστείτε στη μεγαλύτερη γιορτή, που σηματοδοτεί την εικόνα και το πρόσωπο του Δήμου μας, στις 22 Αυγούστου. Στη γιορτή, που αποτελεί προσφορά αγάπης, κατάνυξης και πίστης στο πρόσωπό Της, στην Παναγία Φανερωμένη, τη θαυματουργή, τη Μηχανιώτισσα. Η γιορτή αυτή για δεκάδες χιλιάδες πιστούς ,για όλους τους δημότες  της περιοχής μας αλλά και για τους χιλιάδες  πιστούς που κατακλύζουν με την παρουσία τους  την ημέρα της γιορτής Της, σηματοδοτεί την θρησκεία μας και αυτό που μας προσφέρει : την πίστη, τη σιγουριά, το αμετακίνητο, το σταθερό, το άχρονο, την ψυχική γαλήνη και μια αγκαλιά ασύλληπτης αγάπης.
Σήμερα, πιότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε,να παλέψουμε με αισιοδοξία και να ονειρευτούμε .Oι συνδημότες μας πιστεύουν και ελπίζουν κάτω από τις «μεγάλες φτερούγες» της Παναγίας  μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.