Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Κατάλληλα για κολύμπι τα νερά στη Νέα Καλλικράτεια

Ασφαλή για κολύμβηση, είναι τα νερά στην την παραλία της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, όπως διαπιστώθηκε από τις εργαστηριακές αναλύσεις των δειγμάτων θαλάσσιου ύδατος, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας φημών για ακαταλληλότητα των θαλάσσιων υδάτων.

Όπως είχαν καταγγείλει τότε περίοικοι,  μετά από έντονη νεροποντή η θάλασσα άλλαξε χρώμα από τις φερτές ύλες ενώ υπήρχε δυσοσμία.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το halkidikifocus.gr, τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕΠΑΜΑΧ) δεν εμπνέουν ανησυχία και οι λουόμενοι μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια το μπάνιο τους στη συγκεκριμένη παραλία. Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως δεν εντοπίστηκαν επιβαρύνσεις στο νερό της θάλασσας ώστε να υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες και γενικότερα για τη δημόσια υγεία.
Το ΚΕΠΑΜΑΧ ήδη έχει αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στον Δήμο Νέας Προποντίδας και αναμένονται πολύ σύντομα επίσημες ανακοινώσεις. Παράλληλα, αναμένεται και η δημοσιοποίηση της έκθεσης ελέγχου από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ύστερα από την αυτοψία που διενήργησε με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, κλιμάκιο της συγκεκριμένης υπηρεσίας, στο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων της Νέας Καλλικράτειας.

Πηγή: halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.