Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο "Παναγία"

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Παναγία» με το κατ΄ουσίαν κλείσιμό του, πραγματοποιώντας το πρωϊ της Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου. Στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σειρά κινητοποιήσεων αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης με την οποία καταργούνται οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις στο νοσοκομείο.

Στην εξέλιξη αυτή, είναι αντίθετοι και όλοι οι δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς το κλείσιμο του "Παναγία" θα σημάνει την υποβάθμιση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Θέρμης, του Θερμαϊκού αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων, αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Την παραμονή των εργαζομένων στον μέχρι σήμερα τόπο και χώρο παροχής της εργασίας τους .
2. Την συγκέντρωση εργαζομένων και αλληλέγγυων φορείς κόμματα χρήστες υπηρεσιών υγείας σωματεία εργαζομένων την Δευτέρα 2 ΣΕΠΤΕΜΒΊΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ.
3. Την μετάβαση με πορεία των εργαζομένων και αλληλέγγυων στο νοσοκομείο αγιος παύλος έδρα της διοίκησης του νοσοκομείου.
4. Την ενημέρωση όλων φορέων κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της θεσσαλονίκης για εκδήλωση συμπαράστασης.
Νέες κινητοποιήσεις
Την ίδια ώρα, σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρώντας στο κλείσιμο νοσοκομείων, στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.
Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε:
Συμμετοχή στη πορεία των συνδικάτων το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.
Συμμετοχη στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτέμβρη και στην εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013
Στάση εργασίας από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη από τις 11.00 πμ έως 15.00. Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.
Παράλληλα η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό Υγείας να επανεξετάσει το πρόβλημα των εφημεριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.